апр. 072015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
агнешко с лапад

агнешко с лапад

Едно от любимите ни ястия в този сезон е агнешко с лапад на фурна. Това вкусно ястие е подходящо за Великден.

Няма нищо сложно и завъртяно в приготвянето на агнешко с лапад, а е толкова вкусно. С тази рецепта би се справил и начинаещ кулинар, който е решил да изненада своите близки или приятели за празника.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на агнешко с лапад: агнешко месо 250-280 гр. на порция (малко над килограм за 4 порции), 300 гр. ориз (ползвам винаги перлен за това ястие), около 600-700 гр. лапад, сол, 2-3 връзки пресен лук, 1 връзка пресен джоджен, черен пипер, 1 супена лъжица червен пипер и 50 мл. олио.

Приготвяне на агнешко с лапад:

Винаги предварително си сварявам месото. Направено на порции, заливам със студена вода, колкото да се покрие месото и добавям 1 чаена лъжичка сол. Правя това, защото не обичам разварен и разкашкан ориз. За това ви съветвам да сварите вашето месо предварително.

Лапада се измива и се изрязват дръжките, след което се попарва с гореща вода и се оставя да се охлади и отцеди. Пресния лук се измива (напоследък гледам в много кулинарни предавания, как се отстраняват само брадичките на лука и се реже без да се мие, което мисля, че не е редно) и се нарязва на ситно.

Ориза се измива многократно докато водата стане прозрачна. Загрявате олиото и задушавате в него нарязаният лук за 2-3 минути, като често го разбърквате. Към него слагате измития и отцеден от водата ориз и при непрекъснато бъркане запържвате за 1-2 минути, да се изпари напълно водата от ориза. Добавяте червения пипер и отмествате веднага от… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)