петък , септември 18 2020
Препоръчани

Бърза рецепта за сироп от малини

сироп от малини
Ароматен сироп от малини

Време е да приготвите домашния сироп от малини.

Тази рецепта за сироп от малини е много лесна. Сиропът става лесно и бързо по нея. Преди приготвях сиропа от малини по друг начин.

Тази година реших да изпробвам как ще се получи по начина, по който приготвям сиропа от касис. Доволна съм от резултата и споделям рецептата си с вас.

Продуктите, които ще дам ще са за 1 кг. малини, а вие ще си сметните според вашето количество плод.

Необходими продукти за сироп от малини:

1 кг малини, 1 чаена лъжичка лимонена киселина, 500 мл вода и захар.

Още: гевгир, голямо парче тензух, бурканчета или бутилки с винтови капачки, в които да налеете сиропа.

Приготвяне: прегледайте малините за мухъл. Плодът е нетраен и бързо мухлясва във вътрешността. Измийте ги от евентуален прах и дребни насекоми. Сложете ги в подходяща по големина тенджера. Залейте ги с необходимото количество вода, в която сте разтворили лимонената киселина.

Така малините престояват на студено 24 часа, като периодично ги разбърквате. Моите стояха в хладилника, защото е много горещо.

След 24 часа разбърквате за последно и намачквате плодовете с преса за картофи (може и набързо да минете с пасатор). Слагате  гевгира в тенджера и във него слагате тензуха, чиито краища трябва да висят навън. Изсипвате плодовата каша и прихващате краищата.

Изстисквате сока от малините много добре. В тензуха трябва да остане само суха маса, която изхвърляте. Измервате количеството отделена течност и добавяте толкова захар колкото е тя. Тоест 1:1 захар-сок.

При това съотношение сиропът ще има трайност около 3 месеца. В случай, че искате да го съхраните за по-дълъг период, увеличете … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Домашно сладко от джанки

Сладко от джанки Афъзки

Днес приготвих страхотно сладко от джанки Афъзки, благодарение на моята сватя Boyanka Levkova. При поредното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *