Препоръчани

Апетайзери с плодове

Изненадайте приятно гостите си с тези атрактивни апетайзери с плодове.

апетайзери

Обичам лятото и възможността да приготвям такива апетайзери с плодове. Поднасям ги с голямо удоволствие на приятелите си. Съчетават се чудесно с бели вина и розета. Вечери със скъпи за мен хора на верандата, сладки приказки за отминали хубави моменти, за предстоящи събития…

Както при всички домашни рецепти и тук може да импровизирате с продуктите, стига да се съчетават добре вкусово.

Ето какви продукти съм използвала за моите апетайзери с плодове: пъпеш, прошуто, диня, бейби моцарела, къпини, сос от нар, бяло саламурено сирене, листа от мента.

Може да използвате още- круши, синьо сирене, листа босилек, праскови… но днес за моите гости съм направила апетайзерите с горепосочените продукти, защото не са любители на синьото сирене.

Още: бамбукови атлетки, дървени бъркалки и малки шишчета.

Приготвяне на апетайзерите с плодове:

Нарежете пъпеша с различна форма, но с големината на 1 хапка. Ако разполагате с инструмент за оформяне на топчета, непременно го използвайте и направете от пъпеша (може и от динята).

Вижте как да си приготвите неустоим домашен сладолед с пъпеш като кликнете тук: СЛАДОЛЕД С ПЪПЕШ

Не случайно в продуктите съм дала бейби моцарела. Тя е с подходяща големина за тези красиви хапки и чудесно допълнение към плодовете. Ако попаднете на турска моцарела още по-добре, тъй като тя е леко солена и подчертава сладостта на плодовете.

Пъпешът чудесно се съчетава с прошуто. В случай, че още не сте опитвали, задължително пробвайте. Специфичният вкус и аромат на месото перфектно се съчетава с пъпеш. Подредете атлетките като слагате пъпеш, прошуто и бейби моцарела. Малките топчета от пъпеш увивам в лентички прошуто и заприличват на бонбони. Декорирайте с малки листенца мента.

Част от апетайзерите с пъпеш може да поръсите със сос от нар, който има специфична кисело сладка нотка и допълва чудесно вкуса на пъпеша, прошутото и моцарелата.

апетайзери с къпини

Сочните къпини от сорта Смутстем, Торнфрий “Без бодли” или Карака Блек са много подходящи за тези хапки. Отлично се съчетават с бейби моцарела.

И не на последно място класиката диня и сирене, които може да поднесете и с по-силни на градус напитки като мастика или узо. В случая динята съм нарязала на триъгълници с дебелина от 1-2 см и в кората съм забила дървените бъркалки. Парченцата приличат на…

(Продължава на страница 2)

Погледнете също

домашен компот от сини сливи

Компот от сини сливи

Време е да се направи ароматният компот от сини сливи. Не, че има нещо сложно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *