четвъртък , октомври 22 2020
Препоръчани

Апетайзери с плодове

Изненадайте приятно гостите си с тези атрактивни апетайзери с плодове.

апетайзери

Обичам лятото и възможността да приготвям такива апетайзери с плодове. Поднасям ги с голямо удоволствие на приятелите си. Съчетават се чудесно с бели вина и розета. Вечери със скъпи за мен хора на верандата, сладки приказки за отминали хубави моменти, за предстоящи събития…

Както при всички домашни рецепти и тук може да импровизирате с продуктите, стига да се съчетават добре вкусово.

Ето какви продукти съм използвала за моите апетайзери с плодове: пъпеш, прошуто, диня, бейби моцарела, къпини, сос от нар, бяло саламурено сирене, листа от мента.

Може да използвате още- круши, синьо сирене, листа босилек, праскови… но днес за моите гости съм направила апетайзерите с горепосочените продукти, защото не са любители на синьото сирене.

Още: бамбукови атлетки, дървени бъркалки и малки шишчета.

Приготвяне на апетайзерите с плодове:

Нарежете пъпеша с различна форма, но с големината на 1 хапка. Ако разполагате с инструмент за оформяне на топчета, непременно го използвайте и направете от пъпеша (може и от динята).

Вижте как да си приготвите неустоим домашен сладолед с пъпеш като кликнете тук: СЛАДОЛЕД С ПЪПЕШ

Не случайно в продуктите съм дала бейби моцарела. Тя е с подходяща големина за тези красиви хапки и чудесно допълнение към плодовете. Ако попаднете на турска моцарела още по-добре, тъй като тя е леко солена и подчертава сладостта на плодовете.

Пъпешът чудесно се съчетава с прошуто. В случай, че още не сте опитвали, задължително пробвайте. Специфичният вкус и аромат на месото перфектно се съчетава с пъпеш. Подредете атлетките като слагате пъпеш, прошуто и бейби моцарела. Малките топчета от пъпеш увивам в лентички прошуто и заприличват на бонбони. Декорирайте с малки листенца мента.

Част от апетайзерите с пъпеш може да поръсите със сос от нар, който има специфична кисело сладка нотка и допълва чудесно вкуса на пъпеша, прошутото и моцарелата.

апетайзери с къпини

Сочните къпини от сорта Смутстем, Торнфрий “Без бодли” или Карака Блек са много подходящи за тези хапки. Отлично се съчетават с бейби моцарела.

И не на последно място класиката диня и сирене, които може да поднесете и с по-силни на градус напитки като мастика или узо. В случая динята съм нарязала на триъгълници с дебелина от 1-2 см и в кората съм забила дървените бъркалки. Парченцата приличат на…

(Продължава на страница 2)

Погледнете също

Домашно сладко от джанки

Сладко от джанки Афъзки

Днес приготвих страхотно сладко от джанки Афъзки, благодарение на моята сватя Boyanka Levkova. При поредното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *