апр. 302018
 
Сподели ако ти харесва!

песто от левурда

Домашно песто от левурда

Само през пролетта можем да си приготвим песто от левурда.

Ако искате да се насладите на домашно песто от левурда сега е моментът. Вече не е нужно да ходите из горите, за да си наберете левурда. Много хранителни вериги вече предлагат. Хубавото при това растение е, че не може да се култивира и със сигурност е от гората. 🙂

Няма да изброявам всички полезни свойства, които левурдата притежава, който не е запознат ще открие още информация тук: https://hitrinibg.com/levurda/. Освен за вкусното песто, левурда може да използвате в салати и млечни сосове.

Необходими продукти за песто от левурда:

100 гр. левурда, 100-150 мл. зехтин, 50 гр. сирене, 50 гр. орехови ядки, сол ако има нужда.

Приготвяне: измийте листенцата левурда и ги отцедете добре. Нарежете ги на ивици и ги сложете в чопър. Прибавете орехите и зехтина (количеството на зехтина може да варира според гъстотата, която искате вашето песто да има).

Налейте първоначално 100 мл. и пасирайте продуктите. Добавете сиренето и отново смелете до необходимата гладкост. В случай, че искате вашето песто да не е толкова гъсто, разредете със зехтин до желаната от вас гъстота.

Вашето песто от левурда е готово. Може да го поднесете към предястия и основни ястия. Може да го добавите към всякакви макаронени изделия и салати.

песто от левурда с орехи

  2 коментара to “Песто от левурда – домашно”

  1. Не е вярно, че левурда не може да се отглежда в домашни условия. В нашия двор пренесохме няколко корена от гората и вече си имаме домашна. Оставяме я да цъфне и да паднат семената – така всяка година става все повече. Важно е да подберете правилно мястото – тя обича шарена сянка.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)