Препоръчани

Песто от левурда – домашно

песто от левурда
Домашно песто от левурда

Само през пролетта можем да си приготвим песто от левурда.

Ако искате да се насладите на домашно песто от левурда сега е моментът. Вече не е нужно да ходите из горите, за да си наберете левурда. Много хранителни вериги вече предлагат. Хубавото при това растение е, че не може да се култивира и със сигурност е от гората. 🙂

Няма да изброявам всички полезни свойства, които левурдата притежава, който не е запознат ще открие още информация тук: https://hitrinibg.com/levurda/. Освен за вкусното песто, левурда може да използвате в салати и млечни сосове.

Необходими продукти за песто от левурда:

100 гр. левурда, 100-150 мл. зехтин, 50 гр. сирене, 50 гр. орехови ядки, сол ако има нужда.

Приготвяне: измийте листенцата левурда и ги отцедете добре. Нарежете ги на ивици и ги сложете в чопър. Прибавете орехите и зехтина (количеството на зехтина може да варира според гъстотата, която искате вашето песто да има).

Налейте първоначално 100 мл. и пасирайте продуктите. Добавете сиренето и отново смелете до необходимата гладкост. В случай, че искате вашето песто да не е толкова гъсто, разредете със зехтин до желаната от вас гъстота.

Вашето песто от левурда е готово. Може да го поднесете към предястия и основни ястия. Може да го добавите към всякакви макаронени изделия и салати.

песто от левурда с орехи

Погледнете също

фрикасе

Фрикасе с топено сирене и пилешко

Пилешкото фрикасе с топено сирене има различен вкус от класическата рецепта. Вкусното фрикасе с топено …

2 коментара

  1. Мирослав Велков

    Не е вярно, че левурда не може да се отглежда в домашни условия. В нашия двор пренесохме няколко корена от гората и вече си имаме домашна. Оставяме я да цъфне и да паднат семената – така всяка година става все повече. Важно е да подберете правилно мястото – тя обича шарена сянка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *