апр. 302018
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
песто от левурда

Домашно песто от левурда

Само през пролетта можем да си приготвим песто от левурда.

Ако искате да се насладите на домашно песто от левурда сега е моментът. Вече не е нужно да ходите из горите, за да си наберете левурда. Много хранителни вериги вече предлагат. Хубавото при това растение е, че не може да се култивира и със сигурност е от гората. 🙂

Няма да изброявам всички полезни свойства, които левурдата притежава, който не е запознат ще открие още информация тук: https://hitrinibg.com/levurda/. Освен за вкусното песто, левурда може да използвате в салати и млечни сосове.

Необходими продукти за песто от левурда:

100 гр. левурда, 100-150 мл. зехтин, 50 гр. сирене, 50 гр. орехови ядки, сол ако има нужда.

Приготвяне: измийте листенцата левурда и ги отцедете добре. Нарежете ги на ивици и ги сложете в чопър. Прибавете орехите и зехтина (количеството на зехтина може да варира според гъстотата, която искате вашето песто да има).

Налейте първоначално 100 мл. и пасирайте продуктите. Добавете сиренето и отново смелете до необходимата гладкост. В случай, че искате вашето песто да не е толкова гъсто, разредете със зехтин до желаната от вас гъстота.

Вашето песто от левурда е готово. Може да го поднесете към предястия и основни ястия. Може да го добавите към всякакви макаронени изделия и салати.

песто от левурда с орехи

  2 коментара to “Песто от левурда – домашно”

  1. Не е вярно, че левурда не може да се отглежда в домашни условия. В нашия двор пренесохме няколко корена от гората и вече си имаме домашна. Оставяме я да цъфне и да паднат семената – така всяка година става все повече. Важно е да подберете правилно мястото – тя обича шарена сянка.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)