7 идеи за барбекю на двора

идеи за барбекю
идеи за барбекю

източник

Тук може да разгледате 7 идеи за барбекю на двора или в градината.

Това са примерни идеи за барбекю, които може да разгледате и евентуално да използвате при проектирането и направата на вашето барбекю. Има много интересни предложения, но всичко трябва да се съобрази с конкретните условия и материалите с които разполагате.

2

източник

Това е една класическа композиция за барбекю и пещ с отделни димоотводи. Секцията с пещта е разделена на две части, като долният отвор може да се използва за съхранение на дърва, а пещта върху него да се използва за печене на пици, хляб и др. Ако на дъното на горната пещ се остави отвор с големината на една огнеупорна тухла, може и долното пространство да се използва за печене на агне например.

Необходимо е да се приспособи подходящ капак, който плътно да затваря отвора. Когато се запали огън в долната пещ, просто се изважда тухлата, която затваря дъното на горната пещ и така пушекът отива в комина.

След като добре се опали пещта, поставя се извадената тухла на място и се изважда жарта, като се слага в горната пещ. Поставя се тавата с агнето и се затваря плътно отвора.

А върху въглените в горната пещ може да си приготвите различни вкусотии, като например този боб в гърне на жар или да си опечете сланина или картофи или зеленчуци. Ако искате да видите как да си приготвите агнето за пещта, вижте тази рецепта за печено агне в пещ.

3източник

Това е една по- различна от останалите идеи за барбекю, заради хоризонталния плот пред горивната камера, който преминава в … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Относно admin

2 Коментари

  1. Maya Jordanova - Wiena

    Maya Chudesni idei!!!!! Velikolepni barbekuta!!!

  2. Ралица

    Страхотни идеи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *