Прясна скумрия на скара

прясна скумрия
Прясна скумрия на скара

Приготвяне на прясна скумрия на скара.

Попаднах на норвежка прясна скумрия и естествено я приготвих на скара. Рибата беше почистена от главата и вътрешностите.

В случай,че не я купите почистена, разрежете в областта на корема и отстранете добре всичко от там. Задължително се изчиства и черната ципа от вътрешната страна на корема. Измийте добре и подсушете.

прясна скумрия с лимон

Вашата незамразявана скумрия може да разполовите на две парчета като я срежете по дължина по гръбнака или да и направите плитки разрези както е показано на снимката, като я запазите цяла.

Това се прави с цел по-добро изпичане и овкусяване. Посолете рибата отвън и отвътре и оставете за 10-15 минути да поеме от солта. Преди да сложите вашата прясна скумрия дасе пече, намазнете я с малко олио.

Може да намажете и реотаните на скарата с парче сланина или друга мазнина. Така рибата не залепва за скарата. Също така трябва да знаете, че скарата трябва да е добре загряна.

Сложете рибата да се пече и след около 10 минути пробвайте да я надигнете.

Ако се отлепи веднага, обърнете да се пече от другата страна. В случай, че не се отлепя, оставете още малко да се пече и опитайте отново. Готовата изпечена скумрия поднесете топла с резени лимон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *