юли 242015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
прясна скумрия

Прясна скумрия на скара

Приготвяне на прясна скумрия на скара.

Попаднах на норвежка прясна скумрия и естествено я приготвих на скара. Рибата беше почистена от главата и вътрешностите. В случай,че не я купите почистена, разрежете в областта на корема и отстранете добре всичко от там. Задължително се изчиства и черната ципа от вътрешната страна на корема. Измийте добре и подсушете.

Вашата незамразявана скумрия може да разполовите на две парчета като я срежете по дължина по гръбнака или да и направите плитки разрези както е показано на снимката, като я запазите цяла. Това се прави с цел по-добро изпичане и овкусяване. Посолете рибата отвън и отвътре и оставете за 10-15 минути да поеме от солта. Преди да сложите вашата прясна скумрия дасе пече, намазнете я с малко олио. Може да намажете и реотаните на скарата с парче сланина или друга мазнина. Така рибата не залепва за скарата. Също така трябва да знаете, че скарата трябва да е добре загряна. Сложете рибата да се пече и след около 10 минути пробвайте да я надигнете.

Ако се отлепи веднага, обърнете да се пече от другата страна. В случай, че не се отлепя, оставете още малко да се пече и опитайте отново. Готовата изпечена прясна скумрия поднесете топла с резени лимон.

прясна скумрия с лимон

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)