юли 262015
 
Сподели ако ти харесва!

нектар от праскови

Освежаващ нектар от праскови

Рецепта за приготвяне на натурален нектар от праскови.

Лесно и бързо се приготвя този нектар от праскови. В този сезон дори да нямате собствено производство праскови, пазара е отрупан от сочния ароматен плод. Нектар от праскови може да приготвите за зимата, но прясно приготвения може да го консумирате в рамките на 3-4 дена, съхранявайки го в хладилник. Този, който приготвих го оставих в хладилник, преценявайки че още е рано да правя за зимата.

Необходимите продукти за нектар от праскови (продуктите могат да се променят според вашия вкус) са:

1 кг. добре узрели праскови без костилките, 2 литра вода и 1 чаена чаша захар с вместимост от 250 гр.
Приготвяне на нектара: водата заедно със захарта се слагат на котлона да кипнат. Прасковите се измиват и нарязват на по-едри парчета. Щом захарният сироп е готов, добавяте нарязаните праскови. Варите между 5 и 10 минути (времето зависи от зрелостта на плодовете). Щом прасковите омекнат отстранявате от котлона и ги оставяте да се охладят. Пасирате до гладкост.
В случай, че искате нектарът да стане много фин, може да го прекарате през цедка. Налейте го в бутилки и го сложете в хладилника за да се охлади. Сервирайте добре охладен нектара от праскови. Ако решите да консервирате за зимата, увеличете продуктите като спазвате същите пропорции. След като го приготвите, наливате в чисти буркани или бутилки. Запечатвате и стерилизирате 15 минути. Така приготвен този домашен нектар издържа до другия сезон.

нектар от праскови в бурканче

  2 коментара to “Нектар от праскови за лятото”

  1. 1 кгр. праскови с костилката или без ?
    Благодаря!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)