Домашни крутони за супи, салати и мезе

Крутоните

Отдавна се каня да напиша тази публикация за домашни крутони.

Вчера ходих да пазарувам разни неща и се видях в магазина с една приятелка, която си купуваше крутони. Толкова се изненадах от покупката и, че си обещах днес да напиша тази толкова лесна рецепта.
Веднага я разубедих да купи този продукт и набързо и обясних как да си ги приготви. Когато се прибрах вече ми беше изпратила снимка на нейните домашно приготвени крутони.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето им: хляб (ако имате домашен още по-добре), масло, олио или зехтин (може да ползвате и друг вид мазнина), сол, подправки по ваше желание.

Приготвяне: нарежете хляба на кубчета с големина каквато ви харесва или според това за какво ще ги ползвате. Аз предпочитам да ползвам домашен хляб, но не е фатално да ползвате и хляб от магазина. Може да ползвате хляб с плътна структура или по-въздушен.

Вкусните крутончета може да приготвите във фурната или на тиган. В случай, че ползвате масло, добре е да го разтопите и да е течно. Може да ги направите на котлона в удобен за вас широк тиган, като предварително омазните кубчетата хляб и ги запечете на умерена температура, като често ги разбърквате.

В края на запичането може да ги поръсите с желана от вас подправка или малко едра сол.

Ако решите да изберете фурната за приготвянето на домашните крутони, сложете лист пекарска хартия в тавата на фурната.

Сложете кубчетата хляб и ги намазнете с избраната от вас мазнина (не ги омазнявайте много за да не станат с тежък мазен вкус.

Рецепта за хляб от старите тефтери: ДОМАШЕН ХЛЯБ

От една до три супени лъжици мазнина са напълно достатъчни. Зависи и от количеството хляб).

Когато печете във фурна може още в началото да подправите с избраната подправка. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до приятен златист цвят. Точно време не …

Продължава на Страница 2

3 Коментари

  1. Неделчев

    Добри рецепти, специално бисквитите с овес.Мммм

    • Благодаря!

    • Много благодаря за подробните рецепти. Чудесно изпълнение и красиви фотографии. Хитрините които споделяте ме мотивират да експериментирам в кухнята!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *