Препоръчани

фреш от диня за презареждане

фреш от диня
Диня за летните жеги

Ако искате нещо много освежаващо и тонизиращо през горещите дни, направете си фреш от диня.

Високото съдържание на вода в динята спомага за по-добър метаболизъм на организма. Помага за пречистването на отделителната система.

Динята е богата на витамин В и С, съдържа ликопен, който предпазва от инфаркт. Ако сте на диета, спокойно може да консумирате фреш от диня.

P1320158

Този фреш се бори с лошия холестерол, подагра, пречиства черния дроб… Темата е твърде обширна и има доста информация ако се интересувате от ползата на динята и фреша от нея.

Ето какво ви е необходимо за приготвянето на фреша от диня:

Диня, мента (по желание), лед, пасатор или блендер.

Приготвяне: добре е динята която ползвате да е добре узряла и охладена. Нарежете на подходящи парченца, според това как ще я пасирате.

Ако искате може да почистите семките, но не е задължително, защото ако ползвате уред с по-голяма мощност, семките ще се смелят. Тук е момента да ви кажа, че семките на динята са богати на лизин, глутаминова киселина, триптофан- все важни аминокиселини.

Така, че вие преценете ще ги оставите ли или не, във вашия фреш. Пасирайте много добре и поднесете с кубче- две лед. Аз добавям и малко листенца прясна мента, която придава допълнителна свежест.

Насладете се на този чудесен освежаващ фреш от диня в летните горещини!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *