Газирани чушлета в буркани

газирани чушлета

Изпитана във времето е рецептата за газирани чушлета за зимата.

Всяка есен задължително приготвям газирани чушлета. Правя по няколко буркана за разнообразие. Чушлетата стават хрупкави и много вкусни. Подбирам не много люти и така дори тези, които не обичат люто с удоволствие си похапват. Рецептата е много лесна и всеки ще се справи с приготвянето на такива чушки.

Чушките, които виждате не са отгледани от нас. Купувам ги от една млада жена от Поликраище. Казва се Таня и е всеки петък на нашия пазар. Продукцията която произвежда и продава е със страхотно качество!

Ето какви продукти ще са ви необходими за такива газирани чушлета:

Люти чушки според вашия вкус (както вече споменах, моите не са от най лютите), сол, оцет, захар, бял синап, целина стебла или копър, чесън по желание, аспирин, вода.

Още: буркани с капачки на винт (при мен от 1 л)

Пропорциите, които ще дам са за буркани от 1 л. Всеки е ходил на училище и може да увеличи или намали количеството на сол, оцет, захар, аспирин според вместимостта на бурканите, които ще ползва 🙂

Приготвяне: чушлетата се измиват и дръжките се накъсяват. Всяка чушка се дупчи с дебела игла или с върха на малко ножче на 2-3 меса. Подреждат се възможно най-плътно в бурканите. На всеки буркан от 1 л се слага 1 супена лъжица сол, 1 и 1/2 супена лъжица захар, 100 мл оцет, 1 чаена лъжичка семена бял синап и 1 счукан аспирин. Отгоре слагате венче от целина или копър и по 2-3 скилидки чесън ако обичате.

Наливате вода в тенджера и слагате на котлона да заври. Щом водата кипне, заливате чушлетата в бурканите. Изчаквате малко и…

(Продължава на Страница 2)

Относно admin

Погледнете също

Вкусни рибени кюфтета

Рибни кюфтета

Вкусни и лесни за приготвяне са тези рибни кюфтета. Хубавото при приготвянето на такива рибни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *