Препоръчани

Млечна баница – сладка и вкусна

млечна баница
Апетитна млечна баница

Няма да ви казвам от колко години не съм правила тази млечна баница.

Бяхме забравили вкуса на млечна баница. Обещала съм на домочадието да приготвя баница, макар че времето ми е ограничено и няма да мога да меся и да им направя дърпана баница… имах резервен вариант с готови кори. 

Оказа се,че сиренето липсва и в този момент се сещам за тази забравена от мен рецепта за вкусна млечна баница, с която ще ги изненадам на вечеря. Ще имаме десерт.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на млечната баница:

Пакет готови кори от 300 г (може да разделите и пакет кори от 500 г на две, не е фатално, че корите ще са 250 г), 125 г краве масло, 6 яйца, 150 г захар (може и 200 г да сложите, ако обичате по-сладичко), 2 прахчета ванилия или семенцата на 1 ванилова шушулка и 1 л прясно мляко.

Приготвяне: вкусната млечна баница се приготвя много лесно. Разтопете кравето масло.

Вземете подходяща по големина тава и намажете дъното и страните с масло. Сложете една кора и я поръсете с масло. След нея следващата и пак ръсите с масло и така докато корите свършат.

Нарежете така подготвената баница на квадрати и я сложете в предварително загряна фурна на 200 г за 5 минути да се запече леко, след което я извадете от фурната. Пригответе си… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

Домашен крамбъл

Крамбъл с праскови и къпини

Крамбъл е най-лесният десерт, който можете да си приготвите. Днес моят крамбъл е с праскови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *