апр. 152015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
млечна баница

Апетитна млечна баница

Няма да ви казвам от колко години не съм правила тази млечна баница.

Бяхме забравили вкусът на млечна баница. Обещала съм на домочадието да приготвя баница, макар че времето ми е ограничено и няма да мога да меся и да им направя дърпана баница… имах резервен вариант с готови кори.  Оказа се,че сиренето липсва и в този момент се сещам за тази забравена от мен рецепта за вкусна млечна баница, с която ще ги изненадам на вечеря. Ще имаме десерт.

Ето какви продукти ще са ви необходими за приготвянето на млечна баница:

Пакет готови кори от 300 гр. (може да разделите и пакет кори от 500 гр. на две, не е фатално, че корите ще са 250 гр.), 125 гр. краве масло, 6 яйца, 150 гр. захар (може и 200 гр. да сложите, ако обичате по-сладичко), 2 прахчета ванилия или семенцата на 1 ванилова шушулка и 1 л. прясно мляко.

Приготвяне: вкусната млечна баница се приготвя много лесно. Разтопете кравето масло. Вземете подходяща по големина тава и намажете дъното и страните с масло. Сложете една кора и я поръсете с масло. След нея следващата и пак ръсите с масло и така докато корите свършат.

Нарежете така подготвената баница на квадрати и я сложете в предварително загряна фурна на 200 гр. за 5 минути да се запече леко, след което я извадете от фурната. Пригответе си… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)