Препоръчани

Джин Фис – класика при коктейлите

джин фис

Лятото е сезонът, в който винаги се сещам за джин фис.

Всъщност се сещам не само за Джин Фис, но и за други коктейли. Дългите топли вечери с приятели на верандата, сладки приказки за минали и предстоящи срещи и събития… Всъщност от всички коктейли той е любимият ми. 😉 Винаги го приготвям с голямо желание и всички го консумират с удоволствие.

За приготвянето на хубав Джин Фис винаги ползвайте качествен Джин. Спазвайте точно пропорциите и задължително го приготвяйте със захарен сироп, а не директно да сложите захар в шейкъра.

Ето какви продукти ще ви трябват за 1 коктейл: 45 мл хубав, качествен джин, 10 мл захарен сироп, 30 мл прясно изцеден лимонов сок, 80 мл газирана вода, лед, лимон.

За децата и за тези, които са на работа предлагам да се освежат с един прекрасен ФРЕШ от ДИНЯ 🙂

коктейл джин фис

Приготвяне: в шейкър сложете джина, захарния сироп и лимоновия сок. Разбийте много добре (тези, които нямат шейкър може да ползват стъклено бурканче с винтова капачка). Във висока и не много широка чаша сложете няколко кубчета лед. Налейте разбитите съставки върху леда и долейте с газираната вода. Добавете резен лимон и по желание 1-2 листенца мента (не е задължителна).

Поднесете вашия Джин Фис със сламка и се насладете на свежестта му. Но не прекалявайте с количеството! Характерното за този коктейл е свежата кисела нотка и приятния аромат на лимон. Доколкото си спомням от работата си на един бар преди много години, за първи път този коктейл се появява в края на 19 век и заради свежия си вкус добива бързо популярност.

Погледнете също

Печени понички

Печени понички – домашни

Изпечените понички Моите домашни печени понички по нищо не отстъпват на тези от магазина. Рецептата …

Един коментар

  1. Владимир Серафимов

    За рецептата *****!
    Приятно бях изненада, когато го опитах с листенца джоджен вместо мента. Опитайте, няма да съжалявате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *