май 142014
 
 14.05.2014  За жената  Add comments

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
нокти

красиви и здрави нокти

За да имате здрави нокти, трябва да полагате системни грижи и да ги подхранвате редовно.

И те като всяка друга част от вашето тяло се нуждаят от витамини и маски. В днешно време това е важен естетически белег. Най-често срещаният проблем е цепенето на ноктите, чупенето и петната по тях. С правилното подхранване, изрязване и пилене тези проблеми могат да бъдат отстранени.

Маслените бани са изключително полезни за ноктите. Вкъщи можете да си направите с витамин Е или затоплен зехтин, като потопите върховете на пръстите си в купичка с масло за 5 минути, след което втривате 1-2 минути маслото в ноктите си. На пазара също се предлагат различни марки масла за нокти, като вносни така и български, които по нищо не отстъпват на чуждите.

Когато намаляте дължината на ноктите си вкъщи, правете това с малка ножичка за нокти или най-добре с пила.

Ако често лакирате вашите нокти, преди нанасянето на лака, задължително полагайте един слой заздравяваща основа. Тя предотвратява чупенето но ноктите.

Съществена роля за добрият вид на здравите нокти играят витамините. В случай, че липсва витамин А, ноктите стават чупливи и сухи. Витамин А се съдържа в черния дроб, маслото, млякото, зелените листни зеленчуци, яйцата…

За растежа на ноктите е важен витамин В. Той се съдържа в следните продукти: леща, банани, риба тон…

Ако се забелват кожичките около ноктите това е … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)