юли 072015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
миш - маш

Вкусният миш – маш

Миш – маш – нашата рецепта.

Няма по-лятно ястие от вкусният миш- маш. Не твърдя, че не може да се приготви и през зимата, но друго си е да го направиш с прясно изпечени чушки и слънчеви уханни домати, които тъкмо си откъснал от градината… Обичам лятото точно заради изобилието на пресни зеленчуци и плодове. За приготвянето на миш -маш, всяка домакиня си има рецепта. Едни слагат лук, някой чесън, повече домати, или по-малко…

Рецепти за миш  – маш има толкова много…, като при шкембе чорбата…

Тук ще опиша как приготвям миш – маш за моето семейство, а вие ако искате може да напишете вашия вариант и да обменим рецепти.

Необходими продукти: от 8 до 10 чушки от месестите червени или зелени (харесваме миш- маша от зелени и от червени чушки), 1-2 по-едри домата (около 400 гр.), 150-200 гр. хубаво узряло сирене, 6-8 яйца, олио. Приготвяне: за нас най-вкусни стават чушките когато са печени на жар, защото придобиват един истински селски аромат, но като не можете да ги опечете на жар, печете на скара, грил тиган или във фурната. Така, че започнете с печенето на чушките.

Обикновено докато пека чушките обелвам домата от люспата, нарязвам на ситно и слагам да се извари и сгъсти (не харесваме воднист миш- маш). По време на изваряването на домата, разбърквайте често да не загори. Готовите изпечени чушки слагам в тенджерка като поръсвам с малко сол и затварям да се задушат. Щом се охладят и мога да ги пипам спокойно с ръка, ги обелвам и отстранявам семенниците. Чушките нарязвам на … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  One Response to “Миш – маш – нашата рецепта”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)