Препоръчани
Начало » За жената » Как да носим малка рокля?

Как да носим малка рокля?

малка рокля
малка рокля

След революцията на Коко Шанел с нейната черна малка рокля, вече нищо в гардероба на жените не е същото.

Доверяваме се на тази толкова универсална, но стилна дреха по най-различни поводи.

До голяма степен от нея произлизат и различни вариации, които отново са тип малка рокля, но с разнообразни цветове и даже показващи богата пъстрота събрана върху една дреха.

Има някои основни правила, които е добре да спазваме при носенето на малка рокля без значение с какъв точно цвят ще е подбрана тя:

  1. Аксесоарите тук са важен акцент, но това не означава да прекалим с тяхното количество. Стилно стои комбинацията от едно ефектно бижу, малка чанта и красиви обувки.
  2. Ако се придържаме към класиката обувките трябва да са със затворени пръсти или изцяло закрити. Те могат да се съчетаят като цвят и стил с чантата, но не е грешка, ако се подберат в тон с колан или шапка/аксесоар за косата, а чантата е с цветът на роклята.
  3. При носенето на малка рокля бихме могли да заложим на контрастите – въпрос на вкус е дали само чанта или обувки ще контрастират, решаваме всички аксесоари да изпъкват на фона на роклята (рокля в неутрални цветове + пъстри допълнения) или оставяме светлината да падне върху дрехата като тя я най-ярката част от цялостната визия.
  4. Правилото за носене на чорапогащник или чорапи тук важи повече от гледна точка на това за какъв повод обличаме роклята. Когато сме елегантни е проява на добър вкус да заложим на тънък чорапогащник/чорапи в черно или телесен цвят. Цветните са подходящи при по-неофициални събития.
  5. Шарената малка рокля се съчетава най-добре с едноцветни аксесоари, нека те са максимално изчистени и да бъдат в черен, телесен или един присъстващ върху дрехата цвят.
  6. Като правило малката рокля си подхожда с … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *