Препоръчани

Бързи банички – лесна рецепта

бързи банички
вкусни бързи банички

Вкусни бързи банички за закуска!

Тези бързи банички, приготвих тази сутрин и реших да споделя с вас рецептата. Закуската е важна част от нашето ежедневие, предполагам, че за повечето от вас също е така.

За родители с деца, които са на училище първа смяна понякога е много трудно със закуската и непрекъснато да измислят разнообразно меню. Макар, че нашите деца са вече големи, аз продължавам сутрин да приготвям домашна закуска.

Тези бързи банички приготвих с четири останали кори от пакета. Вечерта правих баница с тиква. Вие може да направите повече или да оставите останалите кори и да приготвите нещо друго (щрудел, баклава…)

За нашите четири бързи банички ми бяха необходими:

2 яйца, 50 гр сирене, щипка сода за хляб и малко краве масло (може да добавите 2 супени лъжици прясно мляко, ако разполагате, но в случай, че нямате не е фатално).

Продуктите може да завишите според вкуса си и броят кори, които имате. Ще ви кажа, че наистина стават много бързо като приготвяне и изпичане.

Преди да започнете да ги оформяте и сгъвате включете си фурната да се загрява на 180 градуса. Тъй като тези банички са тънки се изпичат за кратко време.

Разбивате в купа двете яйца и добавяте щипката сода в тях. В случай, че имате прясно мляко слагате както по-горе писах 2 супени лъжици, но не повече. И натрошавате сирене при яйцата.

Всяка кора разстилате и наръсвате със сместа. Слагате тук-там много малки бучици краве масло и сгъвате двата края един срещу друг към средата на кората.

Така сгънати краищата затварят плънката и тя няма да изтече по време на печенето. Слагате отново малки бучици масло и прегъвате другите два края един върху друг. Подреждате вашите бързи банички в … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Козуначената торта

Козуначена торта

Когато са ви останали козунаци след празниците си направете тази лесна и вкусна козуначена торта. …

Един коментар

  1. Чудесно идея, благодаря 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *