Домашни банички с масло

домашни банички
Вкусните домашни банички

Не познавам човек, който да откаже на домашни банички. Вкусни, меки, ухаещи на масло.

Нямах време да правя дърпана баница и импровизирах с тези триъгълни домашни банички от готови кори. Опитът ми се оказа доста сполучлив и затова ще споделя рецептата и начина на сгъване.

Необходими продукти за триъгълни домашни банички: дебели кори за баница 500 г (аз ползвах одрински, в пакета има 8 кори), 5-6 яйца, 150-200 г сирене, краве масло около 100 г, 150 мл прясно мляко.

Приготвяне на домашните банички:

Яйцата се разбиват с тел за разбиване или вилица до получаването на еднородна смес. Добавя се прясното мляко и след това отново се разбива, за да се смесят добре (не ползвайте миксер, защото ще ги направите на пяна, а това не е нужно).

Натрошете сиренето на дребно и го смесете с яйчено-млечната смес. Вземате една кора и слагате 2-3 лъжици от сместа и я разстилате.

После добавяте няколко малки парченца от кравето масло (може да го замените с олио, но вкусът няма да е същия). На снимките е показано стъпка по стъпка, затова ги разгледайте добре. Смес се слага на всяко сгъване, както и малки парченца от кравето масло.

Застелете тавата на фурната с хартия за печене и щом сгънете баничка я слагайте веднага в тавата, защото от яйцата и млякото корите омекват и после трудно ще ги преместите (рискувате да ги разкъсате и това ще влоши видът им). Подредете вашите… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *