апр. 232015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
домашни банички

Вкусните домашни банички

Не познавам човек, който да откаже на домашни банички. Вкусни, меки, ухаещи на масло.

Нямах време да правя дърпана баница и импровизирах с тези триъгълни домашни банички от готови кори. Опита ми се оказа доста сполучлив и затова ще споделя рецептата и начина на сгъване. Необходими продукти за триъгълни домашни банички: дебели кори за баница 500 гр. (аз ползвах одрински, в пакета има 8 кори), 5-6 яйца, 150-200 гр. сирене, краве масло около 100 гр., 150 мл. прясно мляко.

Приготвяне на вкусните домашни банички:

Яйцата се разбиват с тел за разбиване или вилица до получаването на еднородна смес. Добавя се прясното мляко и след това отново се разбива, за да се смесят добре (не ползвайте миксер, защото ще ги направите на пяна, а това не е нужно). Натрошете сиренето на дребно и го смесете с яйчено-млечната смес. Вземате една кора и слагате 2-3 лъжици от сместа и я разстилате.

После добавяте няколко малки парченца от кравето масло (може да го замените с олио, но вкусът няма да е същия). На снимките е показано стъпка по стъпка, затова ги разгледайте добре. Смес се слага на всяко сгъване, както и малки парченца от кравето масло. Застелете тавата на фурната с хартия за печене и щом сгънете баничка я слагайте веднага в тавата, защото от яйцата и млякото корите омекват и после трудно ще ги преместите (рискувате да ги разкъсате и това ще влоши видът им). Подредете вашите… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)