май 312015
 
 31.05.2015  съвети  Add comments

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
мивка

мивка на поставка от ковано желязо

Полезни съвети за монтиране на мивка в банята!

Ако сте правили ремонт на банята и искате сами да си монтирате санитарната арматура, мивка, аксесоари или мебели за баня, с тази публикация ще ви дадем полезни съвети за монтиране на новата ви мивка. Ако просто сте решили да смените старата мивка поради някаква причина, отстранете внимателно всички остатъци от нея и следвайте същите съвети при монтиране на новата.

За да се получат най- добри резултати е необходимо още при проектирането на вашата баня да обърнете сериозно внимание на точните места на комуникациите, защото от това зависи тяхната функционалност. В повечето случай баните в апартаментите са прекалено малки и това води до редица неудобства при разполагане на мивка, душ, бойлер, и други неща.

Затова може да се използват някои хитрости, за да се пести място и средства, разбира се. Например за душа може да се използва душ батерия, която се монтира на мивката и да се използва по- дълъг шлаух за душ, с който да се постави слушалката на подходящото място за къпане…

Обикновено мивка в банята се монтира след като са залепени плочките и са фугирани.

Има някои детайли, които трябва да знаете, преди да монтирате вашата мивка. На първо място трябва да уточните височината на която искате да я поставите. Това изглежда съвсем незначителна подробност, но може да предизвика сериозни разногласия в семейството, защото има разлика във височината на хората, които живеят заедно, особено ако има възрастни хора и деца. Ако мивката е в комплект с конзола (ботуш), тогава височината е фиксирана.

Най- добре е да не стоите приведени над мивката, но във всички случаи ще се наложат компромиси. Стандарта за монтиране е на височина от пода 83 -85 см. на мивката и 100 см. на смесителя (канелката). Но това не е задължително условие и затова трябва да изберете височина подходяща за всички членове на семейството. Има различни… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  One Response to “Монтаж на мивка в банята”

  1. Az ne obi4am da se navejdam nad mivkata i zatova na6ta e na 90 cm 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)