апр. 082014
 

Великденски яйца

Забавни Великденски яйца

Вижте това много интересно предложение за красиви Великденски яйца с мраморен ефект.

Тези Великденски яйца са само за декорация и са направени от празни черупки! Боядисаните яйца са един от двата основни символа за светлия християнски празник Великден. Другият основен символ на празника е месенето на козунак.

Тук може да видите и една изключително успешна и многократно използвана рецепта за вкусен козунак. За да си направите тези изключително красиви мотиви върху черупките от яйца е необходимо да пробиете малък отвор отгоре и отдолу с помощта на дебела игла или друг остър предмет. След това издухвате съдържанието от яйцето докато не остане вътре нищо. Задължително измивате вътрешността добре и го оставяте да изсъхне.

Преди да започнете да боядисвате вашите Великденски яйца за декорация е необходимо да си изработите една поставка, върху която да съхнат и да не остават големи петна.

Най- лесно може да си изработите такава поставка с помощта на клечки за зъби, които да забодете върху твърд стиропор- фибран или друга пореста повърхност на разстояние около 1,5 / 1,5 см. Така яйцето като съхне ще се опира само на върха на клечките за зъби и няма да остават петна.

техника за Великденски яйца

Начин на боядисване на Великденски яйца

След това ще са ви необходими няколко цвята лак за нокти, който трябва да прибавите към водата (водата трябва да е топла) в подходящ съд. Количеството на водата трябва да е такова, че да позволява да се потопи цялото яйце. Интересното тук е, че никога няма да получите две абсолютно еднакви яйца.

Сложете по няколко капки от различните цветове лак за нокти във водата и внимателно с дървено шишче смесете цветовете с… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  3 коментара to “Великденски яйца за декорация!”

  1. no , ne vsichki lakove stavat, az sum probvala tazi tehnika, no laka pada na dunoto.. ? zashto?

  2. […] интересна декорация на яйца за Великден […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)