Паниран кашкавал – лесна рецепта

паниран кашкавал
Сочен паниран кашкавал

 За приготвянето на хубав паниран кашкавал, започнете от купуването на самия кашкавал.

Препоръчително е да не купувате имитационни продукти, защото няма да се получи истински паниран кашкавал. Купете си по-малко парче, но с добро качество. Когато кашкавалът е хубав и добре узрял, не е нужно да прибягвате до разни трикове като предварително замразяване или увиване в кори за баница…

За да направите истински паниран кашкавал ви трябват: яйца, брашно, олио, щипка сол, галета и естествено кашкавал.

Ето как аз приготвям панирания кашкавал, за да стане перфектен:

Нарежете кашкавала както ви харесва, на малки или по-големи парчета, триъгълни, правоъгълни или в друга форма. Важно е да знаете, че парчетата кашкавал не бива да са по-тънки от 1 см. (моите са около 1-1.5 см дебели. Винаги се старая са еднакви по дебелина и големина. Това е добре за вида на панирания кашкавал).

Пригответе си 4 удобни съда, в които ще сложите- в един студена вода, във втори брашно с голяма щипка сол, в трети разбитите до еднородност яйца и в четвъртия галета (може и млян хляб- трохи, които ще направят коричката на вашия паниран кашкавал леко хрупкава).

Пригответе си съда, в който ще пържите кашкавала. Не е необходимо да слагате много олио. Налейте толкова, колкото да покрива 1/3 на парчето кашкавал. Загрейте мазнината, но не прекалявайте с температурата. Нека вашия кашкавал се пържи на средна температура.

Потапяте парчето кашкавал първо в студената вода (това се прави с цел да залепне добре брашното). После оваляйте хубаво в брашното (което помага да залепне яйцето), след това в яйцето и от там в галетата (трохите). Слагате веднага в … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *