Препоръчани
Начало » Хитрини за кухнята » Конфитюр от череши – домашен

Конфитюр от череши – домашен

конфитюр от череши
конфитюр от череши

Вижте как може да си приготвите вкусен конфитюр от череши!

Дойде и времето да си направим вкусен конфитюр от череши. Ранните български череши вече са на пазара. Нашите череши в градината също узряха. Сочни, твърди и много сладки. Имаме и късна череша, която ще узрее след 2 седмици.

Време е да се запрятат ръкави и да направите истински домашен конфитюр от череши, без сгъстяващи агенти, оцветители, фиксове и какво ли още не. Не използвайте химия за домашно приготвените конфитюри. Не отнема много време и вкусът на домашно приготвения конфитюр от череши е незаменим (както и на всички останали приготвени вкъщи).

В тази изпробвана рецепта за конфитюр от череши ще дам съотношението за 1 килограм плод, а вие ще си увеличите според количеството което имате.

На добре узрели, сладки, здрави и почистени от костилките череши 1 кг. слагам 800 гр. захар и 200 мл. вода.
Отначало варете вашият конфитюр на силен огън, докато захарта се разтопи и започне да се образува пяна. Образувалата се пяна се отстранява и температурата се намалява на средна. Варете вашия конфитюр до желаната гъстота, като го разбърквате периодично. Проверявате до колко се е сгъстил като с лъжица… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Относно admin

Погледнете също

Сос от тиквички за зимата

Сос от тиквички за зимата

В разгара на лятото задължително правя този сос от тиквички. Вкусният сос от тиквички е …

Един коментар

  1. Ралица

    Харесвам го!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *