Дек. 062013
 
 06.12.2013  съвети  Add comments

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

Интересни полезни съвети!

Още полезни съвети, с които може да си помогнете в домакинството, като не използвате скъпи и вредни препарати.

Представяме ви още полезни съвети за домакинството:
1. Ако обувките ви се нуждаят от подобряване на външния вид, може да използвате няколко капки естествено растително масло /олио, зехтин…./, които да втриете в кожата на обувките си внимателно и след това да забършете. Не забравяйте преди това да ги почистите от прах и други замърсявания.

2. За да предпазите пластмасовите копчета на дистанционното за телевизора, нанесете внимателно върху всяко копче тънък слой прозрачен акрилен лак или прозрачен лак за нокти.
Вижте полезни съвети за използване на лимонов сок:
3. Може да използвате лимонов сок за да почистите перфектно стъклени повърхности като прозорци и огледала. Смесете равни количества лимонов сок и вода и забършете внимателно стъклените повърхности. След това подсушете с чиста абсорбираща кърпа. Използвайте защитни ръкавици при работа!

още полезни съвети:
4. Лимонов сок може да използвате и при почистване на хромираните повърхности на батериите в банята и кухнята. Разрежете един лимон на две части и с половинките натъркайте замърсените повърхности. След няколко минути изплакнете обилно с вода и ще имате блестящи повърхности. Използвайте защитни ръкавици при работа!
5. С помощта на лимонов сок може да почистите повърхностите на хладилника и микровълновата фурна.

още полезни съвети:
6. Може да спестите до 10 % от разходите за електроенергия ако подмените всичките си крушки с нажежаема жичка с енергоспестяващи лампи. Те са по- скъпи, но имат много по- дълъг живот и са много по- икономични.
7. За да цъфтят по- често орхидеите е необходимо след … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)