Препоръчани

Банички с шунка и кашкавал

банички с шунка
Триъгълни банички с шунка

Както винаги трябва да са съм креативна със закуските и затова днес закусваме банички с шунка.

Вкусни, ароматни, топящи се и много лесни за приготвяне банички.

Необходими продукти за баничките с шунка (от изброените продукти излизат 8 банички):

2 дебели кори за баница, 8 тънко нарязани парчета шунка, 1 яйце, около 100 г кашкавал (може и по-малко, около 60-70 г), олио за пържене. Ако прецените, че баничките ще са ви малко, увеличете количеството на продуктите.

Приготвяне: двете кори се разрязват на 8 еднакви правоъгълника. Кашкавала се настъргва на ситно ренде и се смесва с яйцето. Разбърква се много добре.

Слагате 1 парче шунка и малко от кашкавала с яйцето в единия край на правоъгълната кора и прегъвате, за да се образува триъгълник. Останалата част от кората намазвате с вода.

Образуваният триъгълник сгъвате още веднъж, за да се получи по-малък триъгълник и обръщате към намазаната част от кората с вода. Затваряте единия мокър край и леко притискате към триъгълника. Затваряте по същия начин и другата страна.

В случай, че някое крайче не се е залепило добре намажете го с малко вода и го притиснете достатъчно силно, за да се залепи. Правите по този начин всички кори. Загрейте добре олио ( щом мазнината се загрее, температурата се намалява на средна степен) и изпържете баничките от … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

тиквички във фурната

Тиквички на фурна

Приготвяйки тиквички на фурна няма да се въртите около тигана и ще имате време да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *