окт. 282015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
банички с шунка

Триъгълни банички с шунка

Както винаги трябва да са съм креативна със закуските и затова днес закусваме банички с шунка.

Вкусни, топящи се и много лесни за приготвяне банички.

Необходими продукти за банички с шунка (от изброените продукти излизат 8 банички):

2 дебели кори за баница, 8 тънко нарязани парчета шунка, 1 яйце, около 100 гр. кашкавал (може и по-малко, около 60-70 гр.), олио за пържене. Ако прецените, че баничките ще са ви малко, увеличете количеството на продуктите.

Приготвяне: двете кори се разрязват на 8 еднакви правоъгълника. Кашкавала се настъргва на ситно ренде и се смесва с яйцето. Разбърква се много добре. Слагате 1 парче шунка и малко от кашкавала с яйцето в единия край на правоъгълната кора и прегъвате, за да се образува триъгълник. Останалата част от кората намазвате с вода. Образуваният триъгълник сгъвате още веднъж, за да се получи по-малък триъгълник и обръщате към намазаната част от кората с вода. Затваряте единия мокър край и леко притискате към триъгълника. Затваряте по същия начин и другата страна.

В случай, че някое крайче не се е залепило добре намажете го с малко вода и го притиснете да се залепи. Правите по този начин всички кори. Загрейте добре олио ( щом мазнината се загрее, температурата се намалява на средна степен) и изпържете баничките от … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)