Препоръчани

Пилешка каша – рецепта от баба

пилешка каша
Домашна пилешка каша

 Харесвате ли пилешка каша? На мен ми е любима от дете.

Когато ваканциите ходех на село при баба, едно от нещата, които ми готвеше беше пилешка каша. Несравнима е бабината пилешка каша, особено от домашно пиле и ако цял ден си играл с децата.

Прибираш се изморен, кухнята ухае на вкусно, хапваш от бабината гозба и така ти се доспива…

Баба я няма отдавна, но аз готвя пилешка каша по нейната рецепта, макар и не винаги с домашно пиле. И така, да споделя с вас рецептата, по която приготвям вкусната каша.

Ето какви продукти ще са ви необходими:

Около 500-600 гр. бяло пилешко месо, сол, 3-4 супени лъжици брашно, 50 гр. краве масло, може и повече да сложите, 1 глава домашен чесън, 1 супена лъжица червен пипер.

Тук ще споделя нещо с вас. Често ми се случва, когато пека цяло пиле, да ми остане бялото месо. Не знам защо, но всички вкъщи искат бутче или крилца и тази част от пилето остава. Тогава от него правя пица с пиле или пилешка каша.

Приготвяне на пилешка каша:

В случай, че нямате останало пилешко месо от печено пиле, пилешките гърди трябва да се сварят. Измивате месото и го заливате с литър и триста милилитра студена вода.

Добавяте 1 чаена лъжичка сол и слагате да се вари на котлона до готовност. Ако пилешкото месо е от магазина, за 20-30 минути е напълно сварено. Брашното се запържва в… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

По гръцки

Тиквички по гръцки

Напоследък тези тиквички по гръцки са предпочитано мезе по заведенията. Рецептата за тиквички по гръцки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *