Каменна саксия за градината

Ако искате да си имате градина в градината, може да се възползвате от това наше предложение за каменна саксия, което не е трудно за изпълнение, но е много красиво.

За тази красива каменна кашпа е необходимо да имате стара кошница с подходяща форма, малко мрежа- тип „рабица“, флексово лепило за плочки и камъни по ваш избор. За да могат да се залепят камъните е необходимо първо да прихванете мрежата за конструкцията на тази каменна кошница така, че точно да копира релефа на кашпата.

Добре е да положите поне 3 пласта мрежа, за да стане по- здрава конструкцията на вашата каменна кошница.

След това с едно по- дълго парче мека тел промушвате през мрежата и конструкцията на кошницата, за да не се отдели. След това нанесете плътен и дебел слой лепило върху конструкцията и изчакайте 48 часа, за да се втвърди лепилото.

За дръжката увийте плътно мрежата няколко пъти по дръжката и прихванете на няколко места с тел. След това разбърквате лепило, което да не е много рядко, нанасяте върху засъхналата повърхност достатъчно количество, така че, като сложите камъчето да потъне в лепилото поне до половината. И така докато облечете цялата каменна кошница.

Необходимо е да почистите камъчетата докато лепилото не е изсъхнало, защото след това ще ви бъде много трудно. След около един месец ако желаете може да лакирате камъните с лак за камъни. От вътрешната страна на новата ви каменна кашпа трябва да поставите парче по- дебел и здрав полиетилен, за да не пропуска вода. Изберете подходящи цветя за вашата каменна кашпа според мястото на което ще стои. Ако е на много …(ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *