Препоръчани
Начало » Хитрини за кухнята » Мариновани чушки – криви

Мариновани чушки – криви

мариновани чушки
мариновани чушки в буркани

Сигурно се чудите на заглавието на рецептата 🙂 Не се чудете, тези мариновани чушки наистина са криви и веднага ще ви обясня.

Преди години винаги избирах най-правите и еднакви чушки от пазара, но вече не е така. Забелязах, че търговците делят правите от кривите и по-дребните чушки и ги продават доста по-евтино само заради това, че нямат добра форма.

Тогава си казах: какво значение има, че са криви и дребни, като качествен показател те са като правите… с тази разлика, че мога да ги купя много по-евтино.

Вместо да ги правя цели в бурканите ще ги нарежа на хапки и никой няма да разбере, криви или прави са били. Та от там идва и заглавието на рецептата.

Така, че като отидете следващия път на пазар, огледайте се добре и си купете от по-дребните криви чушки и ще разберете каква разлика има в цената.

Продуктите, които ще дам са за 2 кг изчистени от семенниците червени чушки (не се притеснявайте, ако между тях има и не съвсем червени). От тези два килограма излизат 4 буркана с вместимост от 800 мл. Може да сметнете сами и да увеличите количеството на продуктите.

Необходими продукти за мариновани чушки:

2 кг изчистени от семенниците червени чушки, 600 мл вода, 200 мл качествен оцет, 3 равни супени лъжици сол, 8 супени лъжици захар, 4 обикновени аспирина, 2 дафинови листа, около 20 зърна черен пипер, 1 глава чесън, 50 мл олио, 1 голяма връзка стебла с листа целина (при нас във връзката има 10 стръка).

Приготвяне: измитите и изчистени чушки се режат на парченца с големината на хапка. Водата, оцета, солта, захарта, олиото и дафиновият лист се слагат в голяма тенджера и се остават на котлона да заврат. Щом маринатата кипне, в нея слагате … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Бисквитите с ябълки

Бисквити с ябълки от Sashka Dimitrova

Фантастични са тези бисквити с ябълки!Благодаря на  Sashka Dimitrova, че сподели тази толкова лесна рецепта …

6 коментара

  1. s topla marina li se zalivat

  2. бистра

    на това,аз му казвам парена туршия. може да се попари и зеле.слагам карфиол,моркови-тях не ги паря.не се вари и ги слагам в кофа с капак.от горе черешови клонки. моите само това ядат зимата,защото е хрупкава

  3. Аз след като нарежа чушките ги нанизвам на конец и като заври маринатата пускам герданчето,а след това по-лесно слагаш чушките в буркана- срязва се конеца и чушките си влизат в буркана.

  4. Нали трябва да се оползотворява цялата реколта 🙂

  5. Цветанка Маринова

    Тези криви чушки стават чудесни по този начин.Аз правя и върхарите и понякога и рибките по този начин като ги слагам цели защото са малки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *