Препоръчани

Градината през април

градината през април
В градината през април

В градината през април се започва с активното поддържане на тревните площи и грижи за много растения.

Пролетта вече настъпи и е необходимо много повече време да се отдели за градината през април. Средната месечна температура вече значително се повишава, но не трябва да се забравя, че са възможни и слани до края на месеца. Затова не бива да се избързва със засяването на растения, които може да измръзнат при отрицателни температури.

В градината през април се извършва пролетно торене на растенията, започва редовното косене на тревните площи. Не бива да се пропуска и поливането, ако няма достатъчно дъждове.

Тъй като е възможно по моравата да имате още цъфтящи пролетни цветя като минзухари, теменужки и парички, може да отложите косенето.

Или да косите тревата по-високо, за да запазите цветовете на растенията и те да ви радват по-дълго време. Сега е най-подходящото време за засяване на тревни площи, като едно от най- важните условия за красива морава е предварителната подготовка на терена. Това включва подравняване, почистване от корени, камъни и плевели.

В началото на месеца е крайният срок за изрязване на лозите и овошките за стопаните, които са пропуснали да го направят по-рано това мероприятие. Не бива да се закъснява повече, защото в тези растения е настъпило вече активното сокодвижение и те неминуемо ще загубят доста хранителни вещества при срезовете.

Добре е да наторите тревните площи с около 25 кг. на декар амониева селитра. След това веднага трябва да се полее терена с достатъчно количество вода, за да се разтворят гранулите.

В градината през април вече могат да се засяват едногодишни цветя направо в почвата, като се следят указанията за засяване на производителя на семената.

Сега е моментът да си засеете и розови храсти. Купувайте само от….. (ВИЖТЕ повече на следващата страница 2)

Погледнете също

Градината през пролетта

През пролетта трябва да се извършат най- важните дейности в градината, за да може тя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *