мар. 292015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
градината през април

градината през април

 

В градината през април се започва с активното поддържане на тревните площи и грижи за много растения.

Пролетта вече настъпи и е необходимо много повече време да се отдели за градината през април. Средната месечна температура вече значително се повишава, но не трябва да се забравя, че са възможни и слани до края на месеца, така че не бива да се избързва със засяването на растения, които може да измръзнат при отрицателни температури.

В градината през април се извършва пролетно торене на растенията, започва редовното косене на тревните площи и не бива да се пропуска поливането, ако няма достатъчно дъждове. Тъй като е възможно по моравата да имате още цъфтящи пролетни цветя като минзухари, теменужки и парички, може да отложите косенето или да косите тревата по- високо, за да запазите цветовете на растенията и те да ви радват по- дълго време. Сега е най- подходящото време за засяване на тревни площи, като едно от най- важните условия за красива морава е предварителната подготовка на терена, като подравняване, почистване от корени, камъни и плевели.

В началото на месеца е крайният срок за изрязване на лозите и овошките за стопаните, които са пропуснали да го направят по- рано това мероприятие, защото в тези растения е настъпило вече активното сокодвижение и те неминуемо ще загубят доста хранителни вещества при срезовете. Добре е да наторите тревните площи с около 25 кг. на декар амониева селитра, като след това веднага трябва да се полее с достатъчно количество вода, за да се разтворят гранулите.

В градината през април вече могат да се засяват едногодишни цветя направо в почвата, като се следят указанията за засяване на производителя на семената.

Сега е момента да си засеете и розови храсти. Купувайте само от… (ВИЖТЕ повече на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)