Кайсии за здраве и красота

кайсии

Вкусните кайсии – незаменим източник на здраве.

Изкусителните кайсии са източник на витамини, наслаждавайте им се в пресен вид през летния сезон, а след това сушени. Хапвайте този плод по всяко време, той е богат на витамин А, който е необходим за добро зрение, здрава кожа и предотвратява ранната поява на бръчки. Освен витамин А,  кайсиите съдържат витамини от група В и каротин.

Любителите на кайсии се отличават с бодрост и здрав тен, тъй като те са богати на много микроелементи, калий и желязо.

Хората със сърдечно-съдовете заболявания, ежедневно трябва да похапват кайсии, доказано е че укрепват сърдечният мускул. Задължителен плод са за хипертониците и хората страдащи от анемия.

В кулинарията  се приготвят невероятни изкушения: сладкиши, сладка, конфитюри, сокове, нектари, компоти и други. Богати на пектин  кайсиите влизат в съставките на много от желираните бонбони.

Безкрайно много са приложенията на плодовете при лечение на: Анемия- при дневен прием на 100 гр. кайсии набавяме желязо като от 250 гр. пресен черен дроб.

Сушените кайсии са много полезен плод за бременните, тъй като са богати на магнезий, калций и фосфор. Сокът им е изключително полезен, той нормализира киселинността  на стомаха. Действа добре при колити. Отлично диуритично … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *