авг. 042013
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

мед за здравеВсеизвестни са полезните качества на пчелният мед.

Той е отлично средство за поддържане на добро здравословно състояние, добър жизнен тонус, отличен продукт е за разкрасяване. Освен това е и доказан консервант и в комбинация с други полезни природни продукти допринася още повече за доброто здравословно състояние на съвременния човек.

Има много видове, но понякога търговците не са достатъчно лоялни към клиентите и не го предлагат в чист и натурален вид. За обикновеният потребител е доста трудно да разпознае истинския продукт. Цената на пазара на този изключителен продукт е сравнително висока и доста производители си позволяват нелоялни практики.

Някои от тях смесват чистия мед с глюкоза, което не е вредно, но полезните съставки са значително по- малко.

Също така, когато пчелите са хранени със захарен сироп, а не са събирали цветен прашец, качеството на този мед е много ниско. Истинският е течен и прозрачен само през лятото. Ако през зимата някой ви продаде течен мед, трябва да знаете, че това е имитиращ продукт. При положение, че по време на пашата на пчелите е даван за храна захарен сироп, тогава той е много рядък като консистенция, светъл на цвят и неестествено сладък.

 Ако искате да разнообразите менюто си от пчелни продукти, купете си от проверен източник, най- добре от познат пчелар и залейте с мед нарязан на резени 1 лимон в буркан и го сложете в хладилника. След известно време ще имате чудесно средство за укрепване на здравето и с много приятен аромат, като спокойно можете да изядете и резенчетата лимон , защото вече няма да се усеща така силно киселият вкус.

По същият начин можете да залеете с чист пчелен мед и орехи, фъстъци или бадеми. Получава се невероятен вкус. Интересно е да се знае, че фруктозата, която се съдържа в пчелния мед помага за по- бързото разграждане на алкохола, което ще рече, че ще се освободим по- бързо от махмурлука на следващия ден, ако изядем 1-2 лъжици пчелен мед.

  One Response to “Мед и лимони за здраве”

  1. Gracias esta buenísima la receta.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)