Как да си направим пържен толстолоб

Пържен толстолоб е една от най-вкусните сладководни риби, които приготвяме вкъщи.

Когато отидете в рибния магазин си купете изчистена и разфасована риба и тогава приготвянето на пържен толстолоб е изключително лесно. Може да си купите шайби или филе. Този път ние сме избрали филе. Месото е бяло и много вкусно. Дори бих казала, че е по-вкусно от това на шарана. За мен речната риба е най-вкусна, когото е прясно изпържена.

Необходимите продукти са: филе от толстолоб според броя на хората, олио за пържене, царевично брашно, галета, един лимон и сол.

Приготвяне: За да не се разпада филето при пърженето е добре предварително да го осолите, да сложите малко прясно изцеден лимонов сок и да престои поне 15-20 минути. Така ще се овкуси по-добре и ще се стегне месото, за да не се разпада. Ако желаете, може да добавите и подправки като черен или бял пипер, копър, девисил, но ние обичаме изчистен вкус и затова речната риба я овкусявам само със сол.

Докато рибата се овкусява, вие се подгответе панировката. Смесете в малка тавичка или по-голяма чиния равни количества от галета и царевично брашно. Добавете и малко сол.

Загрейте в подходящ съд достатъчно количество олио на умерена температура, защото ако е много гореща мазнината, отвън филето ще прегори, а вътре няма да е достатъчно сготвено. След като се е овкусила рибата оваляйте всяко филе от двете страни в сместа за паниране и го сложете да се пържи. Изпържете го от двете страни докато получи приятен златист загар. След като го извадите, поставете го върху… Продължава на Страница 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *