Препоръчани

Печена тиква с плодове

печена тиква
печена тиква с плодове

Днес кухнята ми е изпълнена с аромата на печена тиква с плодове.

Багри и аромати, тиква, ябълки, мед… Неустоима е тази печена тиква. В синхрон с есенното ни настроение!

Необходими продукти за печена тиква с плодове (може да напълните цяла тиква, половин или като мен четвърт):

Тиква, локум, орехи, мед, ябълки, круши, дюля.

Приготвяне: понеже тиквата се пече с кората,  затова не забравяйте да я измиете добре. Разрежете я и изчистете семките, като най-лесно това става това с помощта на супена лъжица.

Няма как да дам точно по колко от плодовете да сложите, защото зависи от големината на тиквата и от това какви плодове харесвате.

Пекла съм цяла, половин и като днес четвъртина. Всички плодове се измиват много добре под течаща вода. Нарязват се на кубчета със средна големина. Всяко парченце локум се разрязва на четири кубчета. Орехите се оставят възможно по-едри.

Всичко се размесва много добре и се слага в тиквата. Плодовете трябва да запълват добре кухината. След това полейте плодовете с 2 супени лъжици мед и увийте тиквата в хартия за печене или я покрийте с фолио за печене.

Днешната ни тиква е от белите и изисква повече време за печене (отново напомням, че пека четвърт тиква и времето, което давам е за тази четвъртина), тиквите “цигулки” се пекат много по- бързо.

Това парче тиква е печено 1 час в предварително загряна фурна на 200 градуса без вентилатор и 40 минути без хартия  на 160 гр. с вентилатор на средна скара. Може да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Погледнете също

Крилца с мед и горчица

Крилца с мед, горчица и соев сос

Тези крилца с мед, горчица и соев сос са за любителите на нетрадиционната храна. Има …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *