Препоръчани
Начало » съвети » Полезни неща за дома и кухнята

Полезни неща за дома и кухнята

Няколко полезни съвета!!!

полезни неща
полезни съвети

Вижте тези полезни съвети и ще разберете как да готвите по- вкусно и как да си помогнете в домакинството.

КОГАТО…..

+ обелите и нарежете картофи и нямате възможност да ги употребите всичките, може да ги съхраните за известно време като ги поръсите с брашно.
+ хлябът е станал на няколко дена, може да го полеете с чаша вода, да го завиете с фолио и да го сложите в гореща фурна за 5 минути. Ще го извадите пухкав и с хрупкава коричка.
+ варите необелени картофи, за да не се напукват при варенето добре е да добавите в горещата вода малко оцет.
+ портокаловите кори се обработят може да се получи много вкусен портокалов сироп. За целта в 1 килограм захар настъргвате корите на 4-5 портокала, прибавяте 1/2 л вода и 1 чаена лъжичка лимонтозу. След като се стопи захарта, прецедете сиропа и ще получите концентрат за свежа оранжада.
+ супата се застрои с цяло яйце, тя лесно се пресича. Затова е желателно да се застройва само с жълтък, като се бърка непрекъснато.
Още полезни съвети:
+ Когато сте отворили пакет кафе, ориз, леща и други подобни, можете да прегънете няколко пъти горния край на пакета и след това да го защипете с щипка за пране или по- голям кламер. Ако пакета е по- голям, използвайте два кламера или съответно две щипки за пране. Така ще запазите всички полезни свойства и аромати на продуктите.
+ Когато готвите телешко месо, може да го мариновате за няколко часа в прясно мляко. Поне 6-8 часа. Така то ще стане много крехко когато го приготвите и ще запази своите полезни качества.
+ Когато пържите месо е важно … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Полезни съвети за кухнята

Понякога някои полезни съвети могат значително да ви улеснят живота в кухнята и домакинството. Затова …

Един коментар

  1. Благодаря за полезната информация ! Ползвам вашите рецепти откакто ви открих. Всички те са сполучливи и се харесват от семейството ми.:) Продължавайте все така ! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *