четвъртък , октомври 22 2020
Препоръчани

Шезлонг за двама от стари палети

Интересна идея!

Интересен шезлонг за двама.

На пазара трудно може да намерите такова средство за релакс, като този интересен шезлонг, а такива транспортни палети могат да се намерят лесно. Предимството е, че са почти безплатни и спокойно си стоят на двора, като само се прибират меките подложки. Ако са много зацапани палетата могат да се боядисат с акрилна или блажна боя и ще придобият съвсем нова визия. Може и само да ги лакирате, за да се почистват по- лесно. Добре е да се поставят и меки постелки върху дървения шезлонг, за да се чувствате комфортно.

Как да направите меката покривка за вашия шезлонг:
Измерване на дунапрена.

Важно е точно да се измери дамаската за седалката. Ако ползвате обикновен дунапрен, за плътно прилепване в калъфа, добавете 2,54 см дължина, ширина и височина. Ще използвате добавения от вас инч, за да измерите седалищния дунапрен, който ползвате както и за пълнене на възглавници.

Относно височината на дунапрена, повечето излиза с 1 инч плътност. Ако подложната ви тъкан е с под 1/4 инча по- висока от най-близкия инч, закръглете надолу. Ако е с над 1/4 по-висока- закръглете в посока нагоре. Ако използвате дунапрен със синтетична, омекотяваща обвивка, не добавяйте инч дължина нито ширина. За височината, следвайте същите стъпки, но приложете закръгляне с над 1/2 инча повече, а не 1/4.

Разрязване на дунапрена и добавяне на синтетична, омекотяваща обвивка.

Измерването на дунапрена е от изключително значение. От периферията навътре, измерете дължината и ширината на дунапрена. Ще трябва да направите изрезки на всяко едно парче дунапрен. Не късайте няколко парчета дунапрен наведнъж: те ще се изместят и ще имат неравномерни изрезки. След като правилно сте измерили, използвайте електрически нож или остър нож за рязане на месо за да срежете дунапрена. С умерен натиск и няколко удара срежете дунапрена. Дръжте ножа под ъгъл перпендикулярен на дунапрена.

След като дунапренът е вече срязан, можете да слагате обвивката към дунапрененото парче. Обвивката всъщност представлява мъхест слой на повърхността, който стои най-отгоре на парчето дунапрен. Препоръчително е тази обвивка да се залепи за най-горната част на дунапрена със слепващо вещество под формата на спрей. Най-добре е външните краища на дунапрена да се минат със спрея и към него да се закрепят парчетата от синтетичен материал най-отгоре и отстрани на дунапрена. Оставете всяка страна да изсъхне поне 5 минути преди да продължите с лепенето на другите страни.Уплътняване на седалищната подложка за вашия шезлонг.Отделете всичко, което запълва седалищната подложка. Вземете дунапрененото парче и го сгънете на 2, ако не можете с ръце- използвайте парче въже. Не използвайте твърде малко въже, защото може/ би могло да разкъса дунапрена. Поставете дунапрена в плата на седалищната подложка и натискайте до колкото позволява. Разгънете парчето дунапрен и излгадете подложката с ръце, така че дунапренът да достигне всички ръбове на седалищната възглавница.

Ако предвидите да изработите към уникалният шезлонг и една стойка за чадър, ще се получи много добър резултат. Интересен вариант за транспортиране на този шезлонг, е да монтирате колела за мебели на първия палет.

Натиснете ТУК за да видите още креативни идеи!

шезлонг в градината
шезлонг от палети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *