Препоръчани
Начало » Хитрини за градината » Шезлонг за двама от стари палети

Шезлонг за двама от стари палети

Интересна идея!

Интересен шезлонг за двама.

На пазара трудно може да намерите такова средство за релакс, като този интересен шезлонг, а такива транспортни палети могат да се намерят лесно. Предимството е, че са почти безплатни и спокойно си стоят на двора, като само се прибират меките подложки. Ако са много зацапани палетата могат да се боядисат с акрилна или блажна боя и ще придобият съвсем нова визия. Може и само да ги лакирате, за да се почистват по- лесно. Добре е да се поставят и меки постелки върху дървения шезлонг, за да се чувствате комфортно.

Как да направите меката покривка за вашия шезлонг:
Измерване на дунапрена.

Важно е точно да се измери дамаската за седалката. Ако ползвате обикновен дунапрен, за плътно прилепване в калъфа, добавете 2,54 см дължина, ширина и височина. Ще използвате добавения от вас инч, за да измерите седалищния дунапрен, който ползвате както и за пълнене на възглавници.

Относно височината на дунапрена, повечето излиза с 1 инч плътност. Ако подложната ви тъкан е с под 1/4 инча по- висока от най-близкия инч, закръглете надолу. Ако е с над 1/4 по-висока- закръглете в посока нагоре. Ако използвате дунапрен със синтетична, омекотяваща обвивка, не добавяйте инч дължина нито ширина. За височината, следвайте същите стъпки, но приложете закръгляне с над 1/2 инча повече, а не 1/4.

Разрязване на дунапрена и добавяне на синтетична, омекотяваща обвивка.

Измерването на дунапрена е от изключително значение. От периферията навътре, измерете дължината и ширината на дунапрена. Ще трябва да направите изрезки на всяко едно парче дунапрен. Не късайте няколко парчета дунапрен наведнъж: те ще се изместят и ще имат неравномерни изрезки. След като правилно сте измерили, използвайте електрически нож или остър нож за рязане на месо за да срежете дунапрена. С умерен натиск и няколко удара срежете дунапрена. Дръжте ножа под ъгъл перпендикулярен на дунапрена.

След като дунапренът е вече срязан, можете да слагате обвивката към дунапрененото парче. Обвивката всъщност представлява мъхест слой на повърхността, който стои най-отгоре на парчето дунапрен. Препоръчително е тази обвивка да се залепи за най-горната част на дунапрена със слепващо вещество под формата на спрей. Най-добре е външните краища на дунапрена да се минат със спрея и към него да се закрепят парчетата от синтетичен материал най-отгоре и отстрани на дунапрена. Оставете всяка страна да изсъхне поне 5 минути преди да продължите с лепенето на другите страни.Уплътняване на седалищната подложка за вашия шезлонг.Отделете всичко, което запълва седалищната подложка. Вземете дунапрененото парче и го сгънете на 2, ако не можете с ръце- използвайте парче въже. Не използвайте твърде малко въже, защото може/ би могло да разкъса дунапрена. Поставете дунапрена в плата на седалищната подложка и натискайте до колкото позволява. Разгънете парчето дунапрен и излгадете подложката с ръце, така че дунапренът да достигне всички ръбове на седалищната възглавница.

Ако предвидите да изработите към уникалният шезлонг и една стойка за чадър, ще се получи много добър резултат. Интересен вариант за транспортиране на този шезлонг, е да монтирате колела за мебели на първия палет.

Натиснете ТУК за да видите още креативни идеи!

шезлонг в градината
шезлонг от палети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *