Езеро в градината от гума

Хитрина за градината!
Направи си сам езеро в градината!

езеро в градината
езеро в градината

Ако имате градина и желаете да раздвижите изгледа, може да си направите малко езеро в градината, което да създаде уют и добро настроение.

Една добра идея как да направите малко езеро в градината със стара гума от трактор. Първо трябва да изберете подходяща площадка за вашето бъдещо езеро. След това изкопавате легло с диаметър малко по- голям от размера на гумата, която ще използвате. Изрязвате горната част на гумата до периферията и заглаждате ръбовете, за да не разкъсате фолиото, което ще положите . Най- добре е да използвате винил за изкуствена река, но ако нямате, може да използвате много плътен полиетилен. Когато няма пряко въздействие на UV лъчи полиетиленът запазва свойствата си много дълго време.

Трябва само да внимавате да не го повредите механично по време на експлоатацията на вашето мини езеро.

На дъното слагате пясък около 6-10 см. Застилате го да легне много плътно по леглото образувано от гумата и засипвате дъното с дребни речни камъчета. Препоръчително е да са речни, за да нямат … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

4 Коментари

  1. ИСКАХ ДА КАЖА ,ЧЕ ЩЕ ГО ПРАВЯ С ДЕТСКО КОРИТО ЗА БЕБЕТА.ТО Е ПО ДЪЛГО И КАТО ГО УКРАСЯ С ПЛОЧКИ И КАМЪЧЕТА ЩЕ Е КРАСИВО,НО КЪДЕ ДА ТЪРСЯ ШАДРАВАНЧЕ ?

    ,

    • Готови комплекти с помпа и аксесоари се продават в големите строителни хипермаркети и градинските центрове.

  2. много ми харесва и ще пробвам да го направя на вилата с пробито детско легенче но щом се покрива отгоре с полиетилен ще стане, а камъчета имаме много видове и ще се разкраси.Трябва ми само помпа и готово Мерси за идеята

    • Примера, който е на снимката е с гума от трактор, но мисля, че и с легенчето ще се получи, защото се продават и по- малки комплекти за шадраван 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *