Стайни цветя и растения

стайни цветя
стайни цветя – орхидеи

Всяко помещение може да се оживи значително със стайни цветя или други желани растения в него.

Те са красиви и променят в положителна насока енергията, пречистват въздуха, дават спокойствие и усещане за баланс.

Ако се колебаете, дали определено растение е подходящо да присъства в спалнята ви, тогава по-добре му намерете място в друга стая за да сте спокойни.

За да си имате собствени пречистватели на въздуха в стаята, може да отглеждате зелена лилия (хлорофитум), бенджамин, азалия, филодендрон, спатифилум, фикус, алое, кактус, бегония и други. Те са полезни със своята способност да абсорбират вредни вещества и да насищат с кислород, но ние от своя страна е добре да ги пазим от набезите на домашни любимци.

Макар да не спадат точно в категорията стайни цветя, има и други интересни растения, които можем да си отглеждаме спокойно и да ползваме с удоволствие в кухнята.

Ароматни и полезни ще ни бъдат саксиите с босилек, мащерка, риган, розмарин, естрагон, мента, салвия, джоджен, чубрица, дафинов лист и други. Удоволствието от пресни подправки и билки в наличност у дома е гарантирано.

За привържениците на Фън Шуй са подходящи балансиращи стайни цветя, които са в добра хармония с енергията на къщата. Отглеждайте орхидея, бегония, Дърво на живота, бамбук, циклама, мушкато, подходящи са също алое и фикус. Това е лесен начин да внесете спокойствие чрез препоръките на древното китайско изкуство.

Любителите на екзотиката биха могли да отглеждат цитруси заедно с останалите си стайни цветя. Лимони, портокали, мандарини и даже грейпфрути, изискват по-специални грижи и отношение. За сметка на обгрижването, те носят приятен аромат и плодове, ако проявите постоянство спрямо тях.

Истинска ароматерапия идва от … (ПРОДЪЛЖАВА  на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *