понеделник , септември 20 2021
Препоръчани

Патешко магре със смокини

патешко магре
патешко магре със смокини

Легенди се носят за сложното приготвяне на патешко магре…

Искам да ви кажа, че ако спазите технологичното време за приготвянето му, ще го приготвите не по-лошо от професионален готвач. Затова смело се впуснете в това вкусно изкушение, направете го и му се насладете. Вкусът на патешкото месо добре балансира със сладката нотка, която придружава това ястие.

Обикновено това е плодов сос, сладко от смокини, сладко от боровинки, вино с мед… Нашето патешко магре днес е приготвено със сос от портокал и сладко от смокини. Вие може да развихрите фантазията си и да го приготвите с друг сос или сладко.

Необходими продукти за патешко магре с портокалов сос:

1 патешко магре е за 1 порция (аз приготвих 3 и съответно продуктите в рецептата са 3 броя), сол, 3 средно големи портокала,  1 чаена лъжичка мед, сладко от смокини и 1 чаена лъжичка нишесте натурално (царевично или пшеничено).

Приготвяне: патешкото магре се измива и се подсушава много добре. Върху кожата се правят плитки разрези, като се внимава да не се навлиза в месото.

Посолявате го от двете страни. Слагате на котлона сух тиган с незалепващо покритие и загрявате много добре на максимална температура на котлона.

Щом тигана е готов, слагате патешкото магре с кожата надолу и намалете температурата на средна степен.

Засечете точно 5 минути (тайната на добре приготвеното патешко магре е във времето за приготвяне, спазете го точно) и обърнете от другата страна. Отново засечете 5 минути. Подгответе си предварително тавичка и фурната ви трябва да е много добре загрята на 200 градуса.

След като сте запечатали месото от двете страни, веднага го прехвърляте в тавичката и слагате в горещата фурна на средна скара с вентилатор. Отново засичате времето, което в случая е 10 минути. Изваждате го след изтичане на времето и оставяте за 5 минути да почива. Докато месото е … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Домашно сладко от джанки

Сладко от джанки Афъзки

Днес приготвих страхотно сладко от джанки Афъзки, благодарение на моята сватя Boyanka Levkova. При поредното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *