мар. 062014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

студено предястие

Вкусно студено предястие с краставица!

Преди няколко дена ми се наложи да приготвя по най- бързия начин студено предястие. Нямаше време да ходя по магазини и да пазарувам, затова отворих хладилника, погледнах в шкафа и рецептата сама се появи. В хладилника имаше 1 пакетче крема сирене, около 150 грама извара и още толкова сирене. Имах и пресен широколист магданоз, чесън и краставица. Изчистих тридесетина ореха и ето ти – студено предястие. Разбърках добре изварата с крема сиренето, като към тази смес добавих настъргано на ситно сирене, 2 – 3 скилидки счукан чесън на фина каша.

От тази смес направих студено предястие, като гребвах с чаена лъжичка и оформях топчета с ръце намазани с мазнина (олио или зехтин).

Магданоза се измива добре и се накълцва на ситно. Изчистените орехи се смилат или счукват на ситно. Малките оформени топчета се разделят и половината от тях се овалват в наситнения магданоз. Другата половина от топчетата се овалват в смлените или начукани орехи. Така оформени като топчета ми бяха скучни. Затова нарязах краставица на шайби и върху всяка шайба поставих по едно топче, което прикрепих с клечка за зъби за по- голяма устойчивост. На върха на клечката забодох маслинка. Ако нямате маслини, може да отрежете много тънко резенче от краставицата, като го прободете в двата края и нанижете върху клечката за зъби, за да заприлича на платно от кораб. Така вашето студено предястие ще има интересен и различен вид. Поръсете с… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)