Шоколадов тарт с ягоди

шоколадов тарт
Шоколадов тарт с ягоди и бадеми

Изпробвана рецепта за шоколадов тарт.

Тази рецепта за шоколадов тарт с ягоди е за ценителите и любителите на шоколада. Рецептата е толкова лесна, че всеки би могъл да я направи и най-голямото предимство е, че не отнема много време. Ето какви продукти ще са ви необходими за направата на този шоколадов тарт с ягоди: 350 гр. от прословутите бисквити Орео, 100 гр. краве масло, 5-6 пресни ягоди, 15 бр. солени печени бадеми, 200 мл. животинска сметана от 30%, 200 гр. хубав млечен шоколад, 100 гр. натурален шоколад с минимум 65% какао.

Приготвяне на неустоимият шоколадов тарт с ягоди:

Започнете от смилането на бисквитите. Сложете бисквитите в блендер и ги смелете. Разтопете кравето масло и го добавете към смлените бисквити. Размесете добре с блендера или на ръка. Вземете правоъгълна тавичка за кекс (има такива и с падащо дъно, но аз нямам), застелете я с хартия за печене (откъснете по-голямо парче, за да покриете добре и стените).

Хубаво я притиснете да се оформи добре по тавичката. Изсипете бисквитеното тесто и с помощта на голяма супена лъжица разпределете сместа равномерно по дъното и оформете ръбче по стените с височина около 2 см. Трябва се получи като плитка тавичка. Поставете в камерата да се стегне докато вие приготвяте шоколадовия ганаш. Сложете сметаната да се загрее до точка на кипене (тоест, не бива да завира, ако се страхувате, сложете я на водна баня).

Шоколада нарежете на ситно, за да се стопи по-лесно. Щом сметаната се загрее добре, отместете от котлона и сложете нарязаният шоколад. Бъркайте с лъжица докато напълно се смеси шоколада и сметната и добият еднородна, гладка и лъскава консистенция. Оставете да се охлади за 20-30 минути. Извадете от камерата вашата платка за вкусния шоколадов тарт с ягоди и налейте в нея ганаша.

Оставете вашият шоколадов тарт за 3-4 часа в хладилник.

Ягодите се измиват добре и подсушават. Разрязват се на две и се поставят на домакинска хартия с разреза надолу. Така излишният сок ще бъде попит. Декорирайте с половинките ягоди, като притискате леко ягодите към ганаша с разреза надолу. Може да оставите вашия шоколадов тарт с ягоди за още време в хладилника. Лично на мен ми харесва когато ганаша е по-стегнат. Преди поднасяне извадете тарта заедно с… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *