Мариновани свински гърди

мариновани свински гърди
Сочни мариновани свински гърди

Това е моята лесна рецепта за приготвяне на мариновани свински гърди.

Когато приготвям мариновани свински гърди правя тази толкова лесна марината, която придава на месото чудесен вкус. Маринованото месо не бива да изгубва вкуса си в разнообразие от подправки. Затова трябва да подхождате деликатно при приготвянето му. Целта е подправките да подчертаят месото, а не да доминират.

Необходими продукти за мариновани свински гърди:

Свински гърди не нарязани около 1.2-1. 3 кг., синапена горчица, сладък чили сос (моят е домашен), сол, черен пипер.

Още: хартия за печене, стреч фолио и голяма тава.

Приготвяне: смесете в купичка 3-4 супени лъжици синапена горчица с 2-3 лъжици сладък чили сос (за тези, които мислят, че ще е люто да сложат 1-2 супени лъжици), 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер и 1/2 чаена лъжичка сол. С тази смес месото се натрива много добре и се оставя минимум 2 часа увито в стреч фолио. Моето задължително държа 24 часа.

След като месото се е мариновало достатъчно дълго време се изважда от хладилника 1 час преди да се сложи да се пече. Развивате от стреч фолиото и го слагате в средата на голям лист хартия за печене. Двата дълги срещуположни края се завиват заедно.

Двата къси се засукват стегнато. Месото се поставя в голяма тава (ползвам тавата на фурната) и се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса. Тавата поставете на средна скара и печете два часа и тридесет минути на тази температура и още тридесет минути на 150 градуса.

След като извадите тавата с месото от фурната внимателно отворете хартията. Пазете се парата да не ви изгори и внимателно с помощта на … (ПРОДЪЛЖАВА на страница 2 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *