мар. 092014
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

 

полезно ли е кафетоВъпрос, който почти всеки човек си е задавал- полезно ли е кафето?

Истината е, че човек може да живее без кафе, но може и с кафе! И така- полезно ли е кафето?

И понеже е по- приятен живота с кафе, винаги се търсят доказателства, че употребата на кафе е полезно. Но, независимо от всички ЗА и ПРОТИВ кафето, трябва да се знае, че не бива да се прекалява с количеството, защото това при всички случаи е вредно!!!

Основният фактор, върху който се провеждат изследвания и спорове е съдържащият се в кафето кофеин. Има много данни, че кофеинът подобрява концентрацията и тонизира и освежава организма след физическо или психическо натоварване. При хората с ниско кръвно налягане доказано действа ободряващо и спомага за нормализиране на кръвното. Ако приеманото количество кофеин, е умерено, тогава се стимулира и мозъчната дейност и действа като антидепресант. Интересното е, че всеки, който иска да започне да живее природосъобразно и здравословно, заявява, че е задължително да се откаже от изкусителния аромат на кафето. Реалността е, че кафето само по себе си в умерени количества може да се каже, че е полезно, но много често ритуалът при пиене на кафето е съпроводен с редица неполезни и дори вредни навици. На първо място е… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)