Мрамор – светеща пътека в градината

Направи си сам светеща пътека от мрамор!

мрамор

Уникална пътека от мрамор, който свети.

Ако искате да имате такава пътека от мрамор, който излъчва собствена светлина, трябва да знаете, че това не е недостижима мечта. За целта ще ви трябва помощта на специалисти, които да проектират трасето на пътеката в неговата електрическа и конструкционна част. Изграждането на самата пътека е препоръчително да бъде от строителна фирма. Ние ви препоръчваме осветлението да бъде изгладено с LED лампи, които се захранват от напрежение 12 V. 

Задължително е да възложите работата по електрическата инсталация на квалифициран електротехник. Самото изграждане на конструкцията е добре да бъде от мрамор, защото структурата му е такава, че пропуска светлината в по-голяма степен.   Дебелината на плочите от мрамор трябва да бъде поне 40 мм.

Първо трябва да си набавите плочите от мрамор и по тяхната форма, трябва на всяка да се изгради легло, върху което трябва да легне плътно, за да не куца и да не се счупи. Трябва да има гумено или силиконово уплътнение, което да не позволява влизането на влага от повърхността. В същото време трябва да може да се повдига самата плоча за евентуални ремонти. Задължително се обърнете към професионалисти за проектирането и изпълнението, а творческото решение вземете вие.

Запълването на фугите между плочите може да направите с чакъл, ситни камъчета или оцветени камъчета.

За да изглежда добре вашата пътека от мрамор, трябва редовно да отстранявате поникналите плевели и трева.

Отстрани успоредно на пътеката може да засеете красиви цветя, които да очертават  красивата ви пътека от мраморни плочи. 

Ако ви харесва нашето предложение за тази различна пътека за градината, може да го споделите с приятелите си, за да го видят повече хора.

Относно admin

Погледнете също

Идеи за двора и градината

идеи за двора Тук ще ви покажем няколко много интересни идеи за двора и градината. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *