апр. 252016
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
таратор с репички

Освежаващ таратор с репички

Свеж и вкусен е този таратор с репички.

И друг път съм казвала, че избягваме да консумираме зеленчуци, които не са в сезон, затова приготвям този различен таратор с репички. Сега му е времето на този таратор. С него може да разнообразите пролетното си меню.

Необходими продукти за таратор с репички:

Репички около 10-12 бр., зависи от големината им, може и повече, пресен копър, пресен чесън 2-3 стръка, сол, гъсто или обикновено кисело мляко, олио или зехтин по желание.

Приготвяне: репичките се измиват и се режат на ситни кубчета. Ситно нарязвате чесъна и го посолявате, след което леко го начуквате, за да може да отдаде аромата си. Смесвате в купа репичките със счуканият чесън, след това прибавяте и ситно нарязания копър.

Тук е момента, ако желаете да добавите лъжица- две олио или зехтин и ако е необходимо, още малко сол по ваш вкус. Киселото мляко разбивате и наливате при овкусените репички. Разбърквате и сервирате добре охладен. Този различен таратор  може да приготвите с цедено кисело мляко, или да разредите с вода както обикновения таратор с краставици.

Въпрос на вкус е как ще го приготвите и поднесете. Пригответе таратора с репички и ще се убедите, че е толкова вкусен колкото и с краставици…

таратор с репички IMG_30681

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)