Препоръчани

Полезна хитрина за двора

полезна хитрина
полезна хитрина за градината

Тази полезна хитрина ще даде нов облик на градината или двора ви.

Дървените съдове и елементи в градината винаги създават добро настроение и чувство за близост с природата. Единственият недостатък на дървото, когато се използва на открито е краткият му живот.

Затова трябва да се използват здрави и устойчиви видове дървесина, които са доста скъпи или да се защити добре обикновената дървесина с качествени препарати и да се импрегнира с вещества, които забавят гниенето и предпазват от вредители.

Ето една полезна хитрина:

Ако имате старо буре, спокойно можете да го срежете през средата и така ще се сдобиете с две прекрасни саксии за двора или градината. Трябва само да укрепите дъските с металните обръчи, за да не се разпаднат половинките и да направите подходящи стойки за тях.

При срязването ще се получат незащитени места от дъските, които е задължително да ги лакирате или боядисате, защото на първо време ще потъмнеят, а след това и ще изгният от постоянната влага за растенията.

От вътрешната страна сложете полиетилен или друг вид изолационно фолио, за да защитите доколкото е възможно гниенето на дъските.

На дъното ще трябва да пробиете няколко отвора, за да може през тях да се изтича излишната вода при напояването на растенията.

В зависимост от растенията, които ще отглеждате в тези красиви кашпи, трябва да изберете мястото, където ще стоят. Ако са… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Градината през април

В градината през април се започва с активното поддържане на тревните площи и грижи за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *