Препоръчани

Педикюр за самочувствие

педикюр
красив педикюр

Лятото настъпи, дойде времето за педикюр.

Не бива да забравяме за краката си, които също се нуждаят от грижи и нежност и красив педикюр. Тази процедура е не само естетична, но и хигиенна. За да си направите педикюрът е необходимо да направите на краката си една отпускаща и омекотяваща вана, която ще омекоти загрубялата кожа на ходилата и пръстите. Естетичният педикюр не се състои само в лакирането на ноктите на краката. За целта е необходимо предварително да си подготвите всичко необходимо за домашният педикюр: съд с топла вода, соли за вана, чиста и суха хавлиена кърпа, пила за ходила, четка за нокти и пила за нокти, масажен, подхранващ и хидратиращ крем. Неудобно е по време на процедурите да ставате, защото сте забравили нещо.

Краката се потапят в топла вода и соли за 20-30 минути. Загрубялата кожа на ходилата се отпуска и може лесно да се отсрани мъртвата тъкан с помощта на пила за ходила или пемза. Омекналите кожички около ноктите се почистват със специална твърда четка за нокти. След тази процедура, идва ред на ексфолиращ крем, с който масажирате много добре ходилата си. Стъпалата се измиват с хладка вода и се подсушават с мека кърпа, но и с това процедурата педикюр не приключва, защото е ред на… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

Погледнете също

Нокти и самочувствие…

За да имате здрави нокти, трябва да полагате системни грижи и да ги подхранвате редовно. …

2 коментара

  1. Много полезна информация! Само защо не са посочени и имена на продуктите, които да ползваме? Тако ще има да се лутаме по щандовете в магазините 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *