окт. 212015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
чипс от салвия

чипс от салвия

Сред не малкото изкушения, които правя е ароматния чипс от салвия.

Имаме статия за салвията, в която сме дали информация за нея като билка и подправка. Ароматния чипс от салвия може да консумирате като чудесна гарнитура към меса,  да го предложите като мезе за бира и бяло вино, както и да декорирате ястия с него. Ние отглеждаме от години салвия и често ползвам ароматните листенца за подправка на паста и месо. Харесваме аромата му. Когато го добавяте в ястията си като подправка трябва да сте умерени в количеството, тъй като е с много силен аромат. Днес той ще е като основен продукт и за това не се притеснявайте да приготвите по-голямо количество.

Необходими продукти за чипс от салвия: салвия, сол, олио за пържене.

Приготвяне: ако правите декорация с чипс от салвия, измийте и подсушете много добре единични по-едри листа. За чипс, който ще ползвате като гарнитура или мезе, е добре да подберете върхчета от салвия. Връхчетата имат снопче от листа. Сгорещете достатъчно олио ( чипса се приготвя в маслена баня). Пускайте листенцата или връхчетата в горещото олио за секунди. Трябва да … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)