събота , септември 19 2020
Препоръчани

Касис – лековитият плод

касис
вкусен касис

Сега е сезонът, в който зрее вкусният плод касис. Не пропускайте възможността да си наберете или закупите от него.

Плодът касис е изключително вкусен и полезен. Богат е на витамин С, 20 грама от този плод  ще ви набави нужното количество на организма за деня. Богатият и разнообразен химичен състав правят този вкусен плод много ценен. Освен плода, могат да се използват и листата на касиса при ревматоидни заболявания. Касис се използва и при лечение на сърдечносъдови заболявания, предотвратяване на сърдечна недостатъчност и съдови инциденти, повишава устойчивостта на стабилните капиляри, намалява артериалната хипертония. Също така той засилва слабо периферното кръвообращение, причинено от менопаузата, прочиства кръвта от токсините, шлаката и лошия холестерол.

Ако страдате от подагра или ревматизъм е хубаво да пиете чай от листата на касиса. Приготвя се по следният начин: 20 гр. листа се запарват с 1 чаена чаша вряща вода. Запарването продължава докато сместа напълно се охлади. Прецежда се през тензух и се изпива на 3 пъти през дена.

Пресните плодове са много полезни, но и преработен плода продължава да има лечебни свойства. Препоръчва се консумацията на сок, желе, компот и конфитюр. Действат добре при редица заболявания като: бронхити

Погледнете също

перфектното сладко от касис

Сладко от касис – моята рецепта

Домашно сладко от касис Това е моята рецепта за сладко от касис. Всеки, който има …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *