февр. 212015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!

фалшив хайвер

Разядка от фалшив хайвер

Харесвате ли фалшив хайвер?

Вкусният фалшив хайвер, добре приготвен е чудесен да намажете филийка-две за децата и за вас. Приготвям го от години и често е спасявал положението когато правя хапки за по чаша вино. Необходимите продукти за него не са скъпи, лесен е за приготвяне и не отнема много време. Дори майонезата си приготвям за него.

Необходими продукти:

100 гр. пшеничен грис, 400 мл. вода, 1 равна чаена лъжичка сол, 1 средна глава лук (предпочитам шалот заради по-мекия вкус който има) и 1 лимон. В случай, че решите да си направите домашна майонеза, 100-150 мл. олио (давам умишлено така количеството, защото различните марки олио сгъстяват по различен начин) 50 мл. прясно мляко (може да я направите без мляко с 1 жълтък, ако имате съвсем пресни яйца), сол 1 голяма щипка и щипка лимонена киселина или 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок.

Ето как да си приготвите вкусен фалшив хайвер:

Слагате водата със солта на котлона да заври. Щом започне да кипи отместете от котлона и на тънка струя изсипвайте пшеничения грис, като непрекъснато бъркате, за да не се образуват гранули.

Върнете на котлона и не спирайте да бъркате докато видите първите мехури. В случай, че не сте уверени, може гриса да сложете в студената вода и тогава да сложите да се вари при непрекъснато бъркане. Щом се появят първите мехурчета отмествате от котлона. Оставете да изстине, като от време на време разбърквате да не хваща коричка. Когато бързам слагам… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)