февр. 192015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!

баница с газирана вода

баница с газирана вода

В случай, че все още не сте правили тази баница с газирана вода, непременно я направете.

Бързо и лесно е приготвянето на тази пухкава и вкусна баница с газирана вода. Необходими продукти: 500 гр кори за баница (аз ползвах по-дебелички кори, но става с всякакви), 150-200 гр. сирене (може и извара), 5-6 яйца, сол, 100 мл. олио и краве масло около 50 гр. (може и повече да сложите) и 500 мл газирана вода.

Начин на приготвяне на вкусната баница с газирана вода:

Как ще подредите корите решавате вие. Аз ще опиша различни варианти. Тази, която е на снимката е направена по следният начин: Всяка кора е разстлана на широката страна. Върху нея е наръсено сирене (извара), навита е на руло. Всички кори се подготвят по този начин.

Тавата е намазана с мазнина. Рулата се нарязват на парчета 3-4 см и се подреждат едно до друго с разреза нагоре. Олиото и маслото се загряват до степен разтапяне на маслото. С топлата мазнина се поливат всички малки рула. Яйцата се разбиват колкото да станат хомогенни и ако има нужда се добавя малко сол. Наливате газираната вода при… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

  4 коментара to “Баница с газирана вода”

  1. super stana!

  2. Бихте ли ми казали дали ще стане добре без сирене, че синът ми не харесва баници в които има сирене?

  3. Баницата ви направих и е много вкусна.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)