Баница с газирана вода

баница с газирана вода
Вкусна баница с газирана вода

В случай, че все още не сте правили тази баница с газирана вода, непременно я направете.

Бързо и лесно е приготвянето на тази пухкава и вкусна баница с газирана вода. Необходими продукти: 500 гр кори за баница (аз ползвах по-дебелички кори, но става с всякакви), 150-200 гр. сирене (може и извара), 5-6 яйца, сол, 100 мл. олио и краве масло около 50 гр. (може и повече да сложите) и 500 мл газирана вода.

Начин на приготвяне на вкусната баница с газирана вода:

Как ще подредите корите решавате вие. Аз ще опиша различни варианти. Тази, която е на снимката е направена по следният начин: Всяка кора е разстлана на широката страна. Върху нея е наръсено сирене (извара), навита е на руло. Всички кори се подготвят по този начин.

Тавата е намазана с мазнина. Рулата се нарязват на парчета 3-4 см. и се подреждат едно до друго с разреза нагоре. Олиото и маслото се загряват до степен разтапяне на маслото. С топлата мазнина се поливат всички малки рула. Яйцата се разбиват колкото да станат хомогенни и ако има нужда се добавя малко сол. Наливате газираната вода при яйцата, разбърквате и поливате равномерно цялата тава. В случай, че редите корите една над друга, ръсите по малко мазнина на всяка кора, а сирене през 2 кори.

Щом я наредите режете на квадрати и заливате със сместа. След като сте залели вашата баница с газирана вода я оставяте да попие течността докато фурната ви се загрее до 180 градуса. Ако желаете отгоре може да сложите тук там още малко парченца краве масло.
Печете около 30-40 минути (до готовност, приятен златист загар). Изпечената … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2)

4 Коментари

  1. Бихте ли ми казали дали ще стане добре без сирене, че синът ми не харесва баници в които има сирене?

  2. Баницата ви направих и е много вкусна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *