дек. 112017
 
Сподели ако ти харесва!

с бутер тесто

Домашни банички с бутер тесто

Лесни за приготвяне и много вкусни са тези банички с бутер тесто и сирене.

Топящите се банички с бутер тесто са подходящи както за делничните дни, така и за почивните. Ползвам охладено бутер тесто за тях. Това ми спестява време. Готовото охладено бутер тесто е с грамаж от 275 гр. От него се приготвят 3 банички с нормален размер. Ако семейството ви е по-голямо купете 2 опаковки.

топли банички с бутер тесто

Необходими продукти за банички с бутер тесто:

1 пакет охладено бутер тесто от 275 гр., 20 гр. краве масло, 150 гр. сирене, 1 яйце, 1 чаена лъжичка прясно мляко, малко брашно. Още: хартия за печене, точилка.

Приготвяне:  разтопете кравето масло и го оставете да се охлади. Развийте внимателно охладеното тесто. Прехвърлете го на много леко набрашнен плот и го поръсете тестото с малко брашно. Разточете тестото възможно най-тънко, като се стремите да запазите правоъгълната му форма. Разрежете го по дължина на три равни части. Отделете белтъка от жълтъка. Към белтъка добавете сиренето и намачкайте до еднородност на сместа.

След това намажете тъничко лентите бутер тесто с разтопеното и охладено краве масло. Разпределете по дължината на лентите разделената на три части плънка. Навийте на руло всяка лента. Усучете и леко издърпайте рулата. Завийте рехаво на охлюв. Бутер тесто винаги трябва да се слага във фурната добре охладено, затова може да приготвите баничките от вечерта и да ги приберете в хладилника и на сутринта само да ги изпечете. Бутер баничките се слагат в тава покрита с лист хартия за печене. Непосредствено преди да ги сложите да се пекат се намазват с … (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)