февр. 162015
 

Print this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Facebook
Сподели с приятели!
зелен боб яхния

зелен боб яхния

 

Едно лесно и бързо за приготвяне ястие е зелен боб яхния.

Хубаво е че зелен боб яхния може да приготвяте целогодишно. Лятото и есента изобилства от този вкусен зеленчук, а в останалите сезони можем да ползваме консервиран или замразен.

Продуктите, които ще са необходими за зелен боб яхния са:

1 средно голяма глава лук, сол, пресен копър, чесън, червен пипер, брашно 1-2 супени лъжици, олио около 50 мл и зелен боб около 300-400 гр.
В случай, че готвите зелен боб яхния с консервиран или замразен, то той вече е предварително обработен и ще трябва много малко обработка за приготвянето на яхнията. Затова ще ви кажа какво да на правите в случай, че зеленият боб е пресен. Най-добре зеленият боб да е домашен от вашата градина, но не всеки има тази възможност. При покупка на зелен боб гледайте да е млад, свеж и без лико.

Измийте го добре и изрежете крайчетата (връхчетата винаги ги оставям, за мен те са много симпатични с извивката си). Налейте вода в тенджера и сложете на котлона да заври. Щом водата забълбука сложете бобът в нея и варете 2-3 минути. В случай, че искате да запазете хубавият му зелен цвят, веднага след изваждането го сложите в съд със студена вода и лед да се охлади и спре варенето.

Нарежете лукът на ситно и запържете или задушете в олиото. Добавете една… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)