февр. 162015
 

Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook

Сподели с приятели!
зелен боб яхния

Зелен боб яхния с кисело мляко

 

Едно лесно и бързо за приготвяне ястие е този зелен боб яхния.

Хубаво е, че зелен боб яхния може да приготвяте целогодишно. Лятото и есента изобилства от този вкусен зеленчук, а в останалите сезони можем да ползваме консервиран или замразен.

Продуктите, които ще са необходими за зелен боб яхния са:

1 средно голяма глава лук, сол, пресен копър, чесън, червен пипер, брашно 1-2 супени лъжици, олио около 50 мл. и зелен боб около 300-400 гр.
В случай, че готвите ястието с консервиран или замразен зелен боб, то той вече е предварително обработен и ще трябва много малко термична обработка за приготвянето на яхнията. Затова ще ви кажа какво да направите в случай, че зеленият боб е пресен. Най-добре е бобът да е домашен от вашата градина, но не всеки има тази възможност. При покупка на зелен боб гледайте да е млад, свеж и без лико.

Измийте го добре и изрежете крайчетата (връхчетата винаги ги оставям, за мен те са много симпатични с извивката си). Налейте вода в тенджера и сложете на котлона да заври. Щом водата заври сложете боба в нея и варете 2-3 минути. В случай, че искате да запазете хубавият му зелен цвят, веднага след изваждането го сложете в съд със студена вода и лед да се охлади и да спре варенето.

Нарежете лука на ситно и го запържете или задушете в олиото. Добавете една… (ПРОДЪЛЖАВА на следващата страница 2 )

  One Response to “Зелен боб яхния с кисело мляко”

  1. Добре стана ястието, но ужасно зле сте написали рецептата и начина на приготвяне.. много трудно за следване.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(задължително)

(required)